FC Eindhoven voorkomt in blessuretijd eerste zege Jong Ajax

Jong Ajax dacht maandag de eerste zege van het seizoen veilig te stellen, maar FC Eindhoven trok de stand in blessuretijd nog gelijk: 1-1. Ozan Kökcü schoot een vrije trap van zo’n twintig meter achter doelman Diant Ramaj. Namens Jong Ajax was Jaydon Banel trefzeker.

26 september 2023 - 06:22
Jong Ajax 1200 (2)
Brandes namens Jong Ajax in duel met Kökcü. © Pro Shots

Ramaj dus. De 22-jarige Duitse goalie maakte zijn eerste officiële minuten in een Ajaxshirt. Hij had voor rust weinig te doen, want de veldspelers in het wit-rood-wit combineerden regelmatig soepeltjes door de defensie van de gasten uit Eindhoven heen. De beloften kwamen via Mika Godts, Gabriel Misehouy en Kristian Hlynsson tot kansen, maar doelman Jon Brondeel hield zijn doel schoon.

Ramaj zag een schot van Farouq Limouri nog wel op de paal uiteenspatten, maar het was Jong Ajax dat vlak voor rust op voorsprong kwam. De vanaf rechts opererende Banel was even op avontuur aan de linkerflank, dribbelde handig naar binnen en haalde de trekker over: 1-0.

Aanbevolen
Nieuwe technisch directeur liep al rond voor klassieker

Misehouy dacht de score kort na rust te verdubbelen, maar het juichen was tevergeefs. Zijn treffer werd geannuleerd wegens buitenspel. Tot grote kansen kwam de thuisploeg vervolgens niet meer. De lucht liep een beetje uit de ballon, al werd Eindhoven nauwelijks echt gevaarlijk. Maar ja, die gelijkmaker zou toch vallen…

In blessuretijd mocht Kökcü aanleggen voor een vrije trap. Die schoot hij feilloos binnen. Trainer Vos stond na afloop met gemengde gevoelens voor de camera van ESPN. “We hebben een hele lange fase gedomineerd. We moeten die tweede goal eigenlijk maken, maar ze missen die kansen niet expres. Het is heel vervelend dat-ie zo laat nog binnenvalt. Als je uitzoomt en kijkt naar het spel, weet je dat de overwinningen gaan komen.”