Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Nieuwe technisch directeur liep al rond voor klassieker

Het is rond 11.00 uur als ik mijn vrienden tref bij BLVD 020 aan de zuidkant van de Johan Cruijff Arena. Ik krijg meteen een grote beker bier in mijn handen gedrukt. Terwijl we proosten, staat er plots iemand naast ons die we helemaal niet kennen. Het blijkt de nieuwe technisch directeur van Ajax.

25 september 2023 - 11:31
Blog 1200
Supporters verzamelen zich rond Arena voor klassieker. © De Brouwer

Het is een ontzettend lieve medesupporter met een verstandelijke beperking. Hij draagt het nieuwe witte uitshirt van Ajax. Daaroverheen een keurig net crèmekleurig jasje. Hij stelt zich voor als de toekomstig technisch directeur van Ajax. Hij verblikt of verbloost niet. Hij meent het.

Even weten we niet zo goed hoe we ermee om moeten gaan. Op de vraag wat het vandaag wordt, volgt echter een hilarisch, maar bloedserieus antwoord: “Warm.” Hij blijft vervolgens zo’n twintig minuten bij ons hangen. Desgevraagd ontvouwt hij zijn plannen voor Ajax en dropt hij een wedstrijdvoorspelling. Hij gaat Cristiano Ronaldo en Lionel Messi halen, zijn favoriete speler is Jay Gorter en we gaan de klassieker met 7-0 winnen.

Roerend in zijn bekertje en met open blazertje stelt hij zich daar weer voor als de nieuwe td van Ajax. Zo’n zes miserabele en verdrietige uren later wordt Mislintat ontslagen.

Bij die laatste voorspelling breekt zijn gezicht open. Een ontwapenende glimlach verschijnt. We overwegen hem te adopteren. Deze mate van positiviteit, kan onze vriendengroep bij vlagen echt uitstekend gebruiken. Wat er allemaal bij Ajax gebeurt, is namelijk echt om te janken.

Dan wil onze td in wording eigenlijk wel cappuccino. Probleem: hij heeft geen geld. Een van mijn maten besluit een bekertje van het zwarte goud voor hem te halen. Als hij die eenmaal in zijn hand heeft, klopt het plaatje van een directeur voetbalzaken helemaal. Hij neemt een slok, waarvan de schuimlaag op zijn bovenlip blijft plakken. “Jong Ajax moet anders maar in de eredivisie gaan spelen en Ajax 1 in de Keuken Kampioen Divisie.”

Vervolgens stiefelt hij – na uitgebreid te hebben bedankt voor de koffie – naar de volgende groep supporters. We kijken hem glimlachend na. Roerend in zijn bekertje en met open blazertje stelt hij zich daar weer voor als de nieuwe td van Ajax. Zo’n zes miserabele en verdrietige uren later wordt Sven Mislintat ontslagen.

Zijn opvolger was zondag al aanwezig.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >