Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kijktip: documentaire over fascinerende Ajaxcarrière van Menzo

Mocht je van voetbaldocu’s houden, dan volgt hier een hele aardige kijktip. ESPN zendt een documentaire uit over de carrière en persoonlijkheid van Stanley Menzo. Daarin blikken verschillende Ajacieden terug op zijn rijke keepersloopbaan.

14 oktober 2023 - 10:28
Kijktipmenzo800
Menzo, een attractie onder de lat. © AFC Ajax

Menzo begon zijn carrière bij Ajax, maar debuteerde in het betaald voetbal voor HFC Haarlem, dat hem in 1983 voor vier maanden huurde. Onder trainer Aad de Mos maakte de doelman zijn eerste minuten voor de Amsterdamse club. Als tijdelijke vervanger van Hans Galjé stond hij de laatste zes competitieduels onder de lat.

Johan Cruijff schoof Menzo vervolgens naar voren als eerste keeper. Uiteindelijk bleef hij dat ruim zeven jaar en keepte hij 321 wedstrijden voor Ajax. Menzo won in Amsterdam drie landstitels, drie KNVB-bekers en natuurlijk de Europacup 2. “Voor de eerste keer was ik trots op wat ik deed en wie ik was,” zo vertelt de doelman in de documentaire Menzo: De druk van het doel

Aanbevolen
Ajax boekt wel succes in onderhandelingen over televisierechten

In het uitgebreide portret komen ook oud-trainers Louis van Gaal en De Mos aan het woord, evenals toenmalig ploeggenoot Wim Jonk en Menzo’s dochter Cherish. De documentaire schetst een fascinerend beeld van de Ajaxcarrière en persoonlijkheid van Menzo, waarin het mentale aspect van het profvoetballer zijn ook een thema is.

Wat ons betreft een dikke kijktip dus. De documentaire ging zaterdag in premiere op ESPN 1, maar wordt op maandag 16 oktober om 18.30 uur op hetzelfde kanaal herhaald.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >