Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van ’t Schip: ‘Moet veel meer rendement uit onze corners komen’

Waar corners ooit een aanvallend wapen waren voor Ajax, daar is dat dit seizoen voor geen meter het geval. De ploeg is volledig tandeloos tijdens die situaties en creëert er vrijwel niks uit. John van ’t Schip zegt ermee aan de slag te gaan.

24 november 2023 - 17:03
Akpom 1200
Eén treffer uit 88 hoekschoppen is te weinig. © Pro Shots

Uit een onderzoek van Voetbal International blijkt dat Ajax dit seizoen historisch slecht is met hoekschoppen. Het team produceerde slechts één doelpunt – Chuba Akpom tegen FC Volendam – uit de 88 corners die het kreeg toegewezen. Geen ploeg in de eredivisie doet het slechter. Bovendien leidt een hoekschop niet zelden tot balverlies en een tegenaanval. 

“Ik heb het ook net gelezen,” geeft Van ’t Schip antwoord op vragen van Ajax Life. Hij doet dat tijdens het perspraatje in aanloop naar Vitesse-thuis. “Op PSV na krijgen we de meeste corners. Daar moet veel meer rendement uit komen. Het is zeker een aandachtspunt tijdens trainingen. Tegenwoordig valt een derde van de doelpunten uit dode spelmomenten,” zo wil de coach maar aangeven dat hij er bij Ajax iets mee moet.

“We moeten inderdaad meer profiteren van de hoekschoppen die we krijgen,” vervolgt Van ’t Schip. “Hoe? Door er simpelweg meer op te trainen. De uitvoering moet beter en accurater. Ook moet je weten waar de zwaktes van de tegenstander liggen. Het heeft zeker onze aandacht.”

Aanbevolen
Van ’t Schips elf: met welke spelers hervat jij eredivisie tegen Vitesse?

Van ’t Schip kon tijdens de interlandperiode op weinig jongens een beroep doen. Veel manschappen vlogen uit. Hij gebruikte die tijd ook deels om even tot rust te komen. “Ik kon die periode goed gebruiken om even te landen. Er is veel gebeurd. Ook privé. Nu gaan we weer verder,” aldus de trainer die eveneens vertelt hoe hij terugkijkt op de afgelopen weken.

“Je bent nooit helemaal tevreden, maar de jongens snappen waar we als staf naartoe willen. Dat zie je nog niet altijd in de uitvoering terug. We zijn er continu mee bezig door uit te leggen en te perfectioneren. We proberen per positie, maar ook voor het hele elftal, duidelijkheid en structuur te geven. We hopen dat de puzzel snel in elkaar valt. Het gaat nu goed in fases, maar we willen het terugzien over langere periodes.”

Volgens de trainer heeft ook veel met vertrouwen te maken. Of beter gezegd: het gebrek daaraan. “We zijn er nog lang niet. We maken stappen, maar nog niet dusdanig dat we makkelijk wedstrijden winnen. De ploeg komt uit een ontzettend moeilijke fase. Uiteindelijk geeft het winnen van wedstrijden vertrouwen en de wijze waarop zelfs nog meer.”

Ajax moet het tegen Vitesse doen zonder de steun van supporters op Zuid 1. Dat heeft te maken met het door Ajax geaccepteerde schikkingsvoorstel van de KNVB. Deze viel in de mailbox na de ongeregeldheden tijdens en na de klassieker.

Van ’t Schip vindt het logischerwijs jammer dat een deel van de aanhang niet welkom is. “Een vol stadion geeft natuurlijk veel meer sfeer. Het is de consequentie van de straf die is gegeven. We moeten er zaterdag mee dealen. Ik hoop dat het in de toekomst niet meer hoeft te gebeuren.”

Aanbevolen
Van ’t Schip geeft blessure-update en spreekt over rol Rulli

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >