Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van ’t Schip geeft blessure-update en spreekt over rol Rulli

Bij het aanbreken van de interlandperiode had Ajax te kampen met een flinke blessurelijst. In aanloop naar het treffen met Vitesse kreeg John van ’t Schip zowel goed als slecht nieuws uit de ziekenboeg.

24 november 2023 - 16:44
Schip Goed 1200
Hij is zaterdag alleen tevreden met een driepunter. © Pro Shots

We beginnen positief. Met Steven Berghuis en Steven Bergwijn gaat het goed. Zij kunnen volgens de oefenmeester in actie komen tegen Vitesse. Datzelfde lijkt te gelden voor Devyne Rensch, die sinds woensdag weer volop meetraint.

Of er ook wedstrijdminuten in het verschiet liggen voor Josip Sutalo en Brian Brobbey, is nog de vraag. Laatstgenoemde meldde zich af voor Oranje. Achter zijn naam staat een vraagteken. Dat geldt ook voor Sutalo, die niet okselfris terugkwam van de interlands met Kroatië. Daarnaast laat Van ’t Schip weten dat Ahmetcan Kaplan en Silvano Vos vrijdag in actie komen voor Jong Ajax.

En dan gaan we even door naar de doelmannen. Gerónimo Rulli traint weer volop mee met de selectie. Hij is volgens Van ’t Schip inmiddels fit, maar keepte de laatste maanden nauwelijks. De rolverdeling onder de lat staat voorlopig dan ook vast.

“Diant Ramaj doet het momenteel heel goed. Hij is onze eerste keeper. Op de trainingen kan Rulli de strijd met hem aangaan en weer op de deur kloppen. Jay Gorter en Remko Pasveer zijn nog geblesseerd. Dus voor nu is dit de pikorde.”

Tot zover een update over de frisheid van de selectie. Voor Van ’t Schip is het duidelijk dat hij zaterdag alleen tevreden is met een driepunter. “Dit is een must-winwedstrijd, al moet dat natuurlijk altijd het uitgangspunt zijn bij Ajax,” aldus de trainer. “De club heeft echter een uiterst moeizame start doorgemaakt, waardoor het een ander seizoen is dan anders. We willen zo snel mogelijk punten bij elkaar sprokkelen en zo hoog mogelijk eindigen op de ranglijst.”

Aanbevolen
Van ’t Schips elf: met welke spelers hervat jij eredivisie tegen Vitesse?

Voor iedere Ajacied is het onwennig de club in de middenmoot van de eredivisie te zien staan. We hopen dat snel de stijgende lijn omhoog wordt gevonden en dat deze vervolgens ook wordt doorgetrokken. Volgens Van ’t Schip zijn duidelijkheid en stabiliteit daarbij erg belangrijk. Hij geeft dan ook aan geen grote wijzigingen door te voeren ten opzichte van de laatste wedstrijd tegen Almere City (2-2).

“Het elftal moet groeien. We willen steeds beter worden. Wanneer je met blessures te kampen hebt, is het noodzakelijk te wisselen. Anders kijken we simpelweg wat de beste formatie is tegen de komende tegenstander. Ik vind niet dat mijn spelers hebben verzaakt tegen Almere City, maar dat je fouten kunt maken, is wat anders.”

De oefenmeester probeert zijn ploeg zo goed mogelijk voor te bereiden op het treffen met de Arnhemmers. Vitesse is de hekkensluiter van de eredivisie, maar daar heeft net een trainerswissel plaatsgevonden. Clubicoon Edward Sturing moet zijn ploeg uit de degradatiezone leiden.

“Ze hebben net een nieuwe coach. Dat kan ook nieuwe impulsen geven aan een ploeg,” aldus Van ’t Schip. “We kunnen meerdere dingen verwachten. Ze kunnen volle bak druk gaan geven, omdat er met een nieuwe trainer ook nieuwe energie in een ploeg komt. Het kan echter ook goed zijn dat Vitesse op de counter gokt. Dat kunnen ze, want ze hebben snelle jongens voorin. We moeten op alles voorbereid zijn.”

Aanbevolen
Van ’t Schip: ‘Moet veel meer rendement uit onze corners komen’

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >