Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Zuid 1 dicht bij Vitesse-thuis na ongeregeldheden klassieker

Tijdens Ajax - Vitesse op zaterdag 25 november blijft de eerste ring van Zuid leeg. Ajax heeft het schikkingsvoorstel van de KNVB – opgemaakt na de ongeregeldheden tijdens en na de klassieker – geaccepteerd. Onze club krijgt bovendien een boete van 25.000 euro.

01 november 2023 - 11:00
ZUID LEEG 1200
Dit wordt de aanblik bij Ajax - Vitesse. © De Brouwer

De aanklager van de KNVB stelde een vooronderzoek in naar de vuurwerkincidenten binnen het stadion. Het schikkingsvoorstel dat volgde, is door Ajax geaccepteerd. Het voorstel houdt in dat de eerste ring van Zuid tijdens de wedstrijd Ajax - Vitesse leeg moet blijven. Ook krijgen supporters die een seizoenkaart hebben voor deze sector geen toegang tot het stadion.

Daarnaast krijgt Ajax een boete van 25.000 euro opgelegd. De voorwaardelijke straf van één wedstrijd zonder publiek – die Ajax nog had staan vanwege een eerder vuurwerkincident bij Ajax - Feyenoord in 2022 – blijft eveneens van kracht.

Aanbevolen
We moeten allemaal wat meer Johnny zijn

Het ging tijdens de klassieker op 24 september flink mis. Tot tweemaal toe werden er fakkels op het veld gesmeten. Het duel werd definitief gestaakt, waarna de hoofdingang van het stadion werd bestormd. Ajax en Supportersvereniging Ajax namen direct afstand van deze wanordelijkheden. Zowel het gedrag dat leidde tot het staken van het duel, alsmede de ongeregeldheden achteraf, keuren we af.

Ajax slaagde er tot op heden in meer dan vijftig bij de ongeregeldheden betrokken personen te identificeren en te bestraffen. Het beleid om boetes en schades op de verantwoordelijken te verhalen, is ook nu het uitgangspunt.

De supporters waarvoor deze sanctie directe gevolgen heeft, ontvangen nader bericht vanuit de club.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >