Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Sorry not sorry en de jukebox die plots zwijgt

Het licht gaat aan en de stem van André Hazes klinkt uit de speakers van Café Baco. De kelner roept: ‘Kom op nou mensen, het is de hoogste tijd’. Maar eigenlijk willen we nog niet naar huis.

06 november 2023 - 13:13
Blog 1200 (1)
Lachende gezichten zagen we lang niet bij Ajax. © De Brouwer

In de afgeladen kroeg – tegenover de hoofdingang van de Johan Cruijff Arena – heerst een vrolijke sfeer. Lachende gezichten. Ajax pakt in dezelfde week tweemaal drie punten. Er gaat nog genoeg fout binnen de lijnen, maar we zien ook een bepaalde schwung. En het door John van ’t Schip gepredikte plezier is zichtbaar binnen de lijnen. En we winnen weer. Het beste medicijn.

Van de buitenwereld lijken we bij Ajax niet blij te mogen zijn met de overwinningen. Het zou gênant zijn dat Ajaxspelers en -supporters de twee zeges vol blijdschap vieren. ‘Het grote Ajax is wel heel blij met overwinningen op FC Volendam en sc Heerenveen,’ zo wordt er geschreven en geroepen. 

In Café Baco trekt werkelijk niemand zich iets aan van de kritiek. Gelukkig maar. Iedereen zit lekker in het moment, zoals dat zo mooi heet. Om me heen zijn mensen met een wit-rood-wit hart gewoon even heel blij dat de kwartjes een keer de goede kant opvallen. We weten allemaal waar we vandaan komen. “Er wordt aan de bel getrokken, de laatste is van mij, dan gaan we snel naar huis,” klinkt het uit de speakers.

Deze zondag ben ik gewoon even blij. Sorry not sorry, Luuk Brouwers.

Door het raam zie ik een supporter in een uitshirt met rugnummer tien. De naam van Chuba Akpom prijkt erboven. Van schlemiel die er geen ruk van kan, naar supersub in een paar dagen tijd. Supportunisme is niemand vreemd. Ook voor de Engelse aanvaller zijn het weken vol uitersten. Hij voelde zich de afgelopen maanden erg alleen. Maar als je wint, heb je plots vrienden.

De kastelein schenkt nog wat in. En kijkt dan op zijn klok. De allerlaatste wordt getapt. “Het is de hoogste tijd,” wordt er geroepen vanuit de hoek. De juxebox die plots zwijgt. Ik wil nog helemaal niet naar huis, maar lekker in het moment blijven. Met m’n vrienden aan m’n zij. Laat iedereen maar cynisch doen over Ajax. Dat is ook terecht. Stilzitten als je wordt geschoren. Maar deze zondag ben ik gewoon even blij. Sorry not sorry, Luuk Brouwers.

Nog een mop en even lachen. Dan is het voorbij. Op naar de metro. En op naar het thuisduel met Brighton & Hove Albion. Na die pot kan de vlag er weer heel anders bij hangen, maar voor nu wordt Ajax bedankt voor weer een avond gezelligheid.

Aanbevolen
Niet blij zijn na een zege, dat is pas arrogant

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >