Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Brobbey heeft gevoel dat scheidsrechters te makkelijk tegen hem fluiten

Brian Brobbey leek in het thuisduel met sc Heerenveen (4-1) tweemaal te scoren, maar zijn tweede doelpunt werd resoluut afgekeurd door arbiter Sander van der Eijk. Daar snappen de spits en zijn trainer John van ’t Schip niets van.

05 november 2023 - 21:01
Brobbey Heerenveen 1200
Brobbey stelt twee geldige goals te hebben gemaakt. © Pro Shots

Op wilskracht baande Brobbey zich in de tweede helft een weg naar het doel van Heerenveenkeeper Andries Noppert. De sterke spits schoot vervolgens ook beheerst raak, maar het fluitje van de scheidsrechter klonk vrijwel direct.

“Ik scoor eigenlijk twee keer. Ik denk dat het doelpunt zomaar werd afgekeurd,” vertelt Brobbey aan ESPN. “De scheidsrechter zei helemaal niets. Na de VAR-check gingen we gewoon door. Ik doe helemaal niks. Ik duw niet eens. Wanneer verdedigers aan mij trekken, krijg ik geen vrije trap. Als ik ze een klein beetje aanraak, is het direct een vrije trap voor hen. Ik snap het niet.”

We kunnen ons de boosheid van Brobbey goed voorstellen. Het is niet de eerste keer dat de Ajacied om het minste of geringste wordt teruggefloten, terwijl menig tegenstander vrij spel lijkt te hebben. De aanvaller heeft regelmatig het gevoel dat hij wordt benadeeld. “Af en toe wel, ja. Ze laten het altijd te lang doorgaan wanneer ze aan mij trekken. Wanneer ik een beetje trek, fluiten ze gelijk.”

Aanbevolen
Van ’t Schip na nieuwe zege: ‘Belangrijk voor karaktervorming van team’

Van ’t Schip is het met zijn spits eens. “Ik moet het bewuste moment nog terugzien, maar over het algemeen wordt er veel op hem gelet,” vertelt de trainer op de persbabbel na afloop. “In de manier hoe hij speelt, wordt hij vaak benadeeld. Ze mogen alles bij hem doen. Ze trekken aan hem en hangen om hem heen. En als hij maar even zijn lichaam erin zet, krijgt hij de overtreding tegen.”

Gelukkig weerhield het Brobbey niet op het scorebord te komen. In de eerste helft kopte hij knap raak uit een afgemeten voorzet van Branco van den Boomen. “Het was een mooie kopbal, hè?” reageerde doelpuntenmaker met een brede grijns op zijn gezicht.

“Of ik kan koppen? Laten we het op een beetje houden. Ik train er niet echt op, maar binnenkort komt John Bosman, een kopspecialist. Dus we gaan aan de slag. In de jeugd trainde ik al met hem en toen kon ik best aardig koppen.”

Aanbevolen
Vrolijke Martha is Dave Vos dankbaar voor positieswitch

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >