Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van ’t Schip na nieuwe zege: ‘Belangrijk voor karaktervorming van team’

Hoewel de uitslag (4-1) anders doet vermoeden, maakte sc Heerenveen het Ajax best lastig. John van ’t Schip ziet nog veel ruimte voor verbetering, maar weet ook dat juist dit soort zeges goed zijn voor het zelfvertrouwen.

05 november 2023 - 20:05
Schipheeaja800
Van ’t Schip weet waar Ajax vandaan komt. © Pro Shots

“Het was zeker geen makkelijke wedstrijd,” zo begint de trainer aan zijn analyse. “We sloten niet goed aan, om zo de ruimtes op het middenveld dicht te houden en druk te kunnen zetten. De tweede helft ging het beter. Na het inbrengen van frisse jongens, kantelde het een beetje. Maar natuurlijk is er nog heel veel ruimte voor verbetering.” 

Heerenveen-thuis was een goed voorbeeld van hoe broos het vertrouwen nog is. Van ’t Schip vindt dat niet gek, zeker gezien de barre periode die de selectie doormaakte. “Het elftal komt ergens vandaan. Het is een erg jonge ploeg. Dan zijn houvast, patronen en duidelijkheid belangrijk om te geven. Dat zit er niet één, twee, drie in.”

Aanbevolen
Vrolijke Martha is Dave Vos dankbaar voor positieswitch

Dat Ajax na rust beter begon te draaien, had mede te maken met het inbrengen van frisse wissels. Van ’t Schip zag dat zijn ploeg ietwat vermoeid was. “Ik kan niet inschatten hoe het voor mijn komst was, maar we willen op een andere manier trainen en spelen. Met een hoge intensiteit, kort erop en ballen veroveren. Dat zijn clichés, maar het hoort bij het Ajaxspel. Als dat een periode weinig aandacht heeft gehad, krijg je een conditionele prikkel.” 

De trainer zag wel hoe sommige Ajacieden boven zichzelf uitstegen. “Ik vond Josip Sutalo erg goed spelen. Hij was geconcentreerd en gefocust. Ook Steven Bergwijn en Steven Berghuis waren belangrijk. Dat zijn twee jongens die het elftal moeten dragen. Dat deden ze tijdens de afgelopen twee wedstrijden zeer goed.”

Dat Ajax een lastige wedstrijd ditmaal wel omzette in een zege, ziet Van ’t Schip als grootste overwinning. “Ik ga ervan uit dat deze groep hiervan leert. Dit soort overwinningen sterken je team. Zeker als je niet goed speelt, maar de overwinning wel over de streep trekt. Voor de karaktervorming van het team is dit belangrijk. Hierop kun je verder bouwen.”

Aanbevolen
Gaaei is volgens Van ’t Schip welwillende jongen met veel potentie

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >