Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Gaaei is volgens Van ’t Schip welwillende jongen met veel potentie

Anton Gaaei vond zichzelf tegen sc Heerenveen (4-1) voor de vijfde opeenvolgende keer terug in de basiself. Dat had mede te maken met een blessure van de inmiddels teruggekeerde Devyne Rensch. Toch is het geen uitgemaakte zaak dat Rensch gelijk de voorkeur krijgt boven de Deen.

05 november 2023 - 20:53
Schipgaaei800
De concurrentiestrijd op rechtsback ligt nog open. © Pro Shots

Gaaei kende een lastige start in Amsterdam. De verdediger deelde keihard mee in de malaise van Ajax. Tot overmaat van ramp ging hij uitgerekend in de klassieker meermaals in de fout, met een razendsnelle wissel als gevolg. Het moet voor een deuk in het zelfvertrouwen van de Deen hebben gezorgd.

Gaaei verdween uit de basiself, maar door een blessure van Rensch kreeg hij toch weer speelminuten. Nog lang niet alles gaat goed, maar de rechtsback maakt wel stappen. Dat ziet John van ’t Schip ook. “Hij is een welwillende jongen met veel potentie. Hij heeft tijd nodig om te wennen, maar ik ben ervan overtuigd dat hij het niveau aankan en beter kan worden,” zo antwoordt de trainer op vragen van Ajax Life

Nu Rensch weer fit is, heeft Van ‘t Schip meerdere opties op de rechtsbackpositie. De concurrentiestrijd ligt volgens de trainer nog open. Het is geen uitgemaakte zaak dat Rensch daar vast gaat spelen. “Hij is zeker niet de eerste optie. Het gaat ook om fitheid. Het is belangrijk dat iedereen gaat spelen. We hebben alle spelers keihard nodig.” 

Aanbevolen
Vrolijke Martha is Dave Vos dankbaar voor positieswitch

Wie zich ook steeds nadrukkelijker laat zien, is Chuba Akpom. Hij maakte tegen Heerenveen twee goals, nadat hij tijdens het thuisduel met FC Volendam (2-0) ook al trefzeker was. Van ’t Schip daarover: “Hij heeft bepaalde kwaliteiten. Hij is een goede afmaker, kan koppen en is alert voor het doel. Hij kan ook samen met Brian Brobbey spelen. Een beetje om hem heen. Zo speelde hij in Engeland ook. Hij heeft gevoel voor ruimte.” 

Van ’t Schip is ook tevreden over de dingen die Branco van den Boomen laat zien. “Hij is een goed wapen gebleken tijdens de laatste twee wedstrijden. Hij kan meevoetballen, is aanspeelbaar en vindt oplossingen. Als hij het spel voor zich heeft, kan hij het verplaatsen met lange en korte ballen. Hij heeft aangetoond op wat voor manier we hem kunnen gebruiken.” 

Als een van de grote leiders wil Van ’t Schip hem nog niet bestempelen. “Dat gaat misschien wat ver, maar hij is wel een belangrijke schakel. Hij wil ook graag coachen. We weten allemaal dat hij niet een van de snelste is. Dan moet je slim zijn en de spelers om je heen goed instrueren. Dat probeert hij te doen.”

Tot slot krijgt de trainer de vraag welk perspectief er voor Gaston Avila is, die deze zomer voor maar liefst twaalf miljoen euro overkwam van Royal Antwerp FC. “Daar heb ik niks mee te maken. Ik heb te maken met een selectie van 23 man. We kiezen voor de balans in het elftal en kijken naar welke spelers het beste renderen. Niet naar wat diegene heeft gekost.”

Aanbevolen
Van ’t Schip na nieuwe zege: ‘Belangrijk voor karaktervorming van team’

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >