Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen wil meer na ‘onvergetelijke Champions League-avond’

De Johan Cruijff Arena was woensdag heel even van Ajax Vrouwen. De ploeg van Suzanne Bakker beleefde een droomwedstrijd door Paris Saint-Germain met 2-0 te verslaan. Niemand had de zege verwacht, maar de Amsterdames stegen boven zichzelf uit.

16 november 2023 - 08:13
Ajax Vrouwen 1200
De Ajacieden beleefden een geweldige avond! © Pro Shots

Ruim dertienduizend supporters waren er getuige van hoe Ajax Vrouwen de rust bereikte met een 2-0-voorsprong. Tiny Hoekstra en Sherida Spitse waren de dolblije doelpuntenmakers voor de pauze. En daar was niet veel op af te dingen. De speelsters legden goed spel op de mat en speelden met vertrouwen. Zo zie je maar wat dat met een ploeg kan doen.

Was het onderschatting van de bezoekers uit Frankrijk? Die waren voor het duel in Amsterdam al bezig met de wedstrijd tegen Bayern München, dus dat zou je kunnen stellen. Dat neemt niet weg dat het PSG na rust ook niet lukte Ajax Vrouwen te kraken. De ploeg bleef op de been, mede dankzij de sterk verdedigende Kay-lee de Sanders. De op en top Ajacied speelde een dijk van een wedstrijd.

Aanbevolen
Win kaarten voor Ajax - Vitesse!

Doelpuntenmaakster Hoekstra was na het laaste fluitsignaal door het dolle heen bij de NOS. “Hoe mooi is het in de Arena te winnen van PSG? We droomden ervan en maakten het waar. Het was super. Dat ik dan mag scoren… Het is het eerste doelpunt voor Ajax in de groepsfase van de Champions League. Dit gaat de geschiedenisboeken in!”

Het tweede doelpunt kwam op naam van aanvoerder Spitse. Vanaf de stip was het raak. “Het was een tijdje geleden dat ik een penalty nam in zo’n ambiance. Dit was een heel bijzondere wedstrijd. Ik speelde met het Nederlands elftal veel mooie wedstrijden, maar ik stond nog nooit in de Champions League met mijn club. Dat is heel bijzonder. Hier doe je het echt voor. Ik geniet van deze uitdaging.”

Spitse is blij, maar wil wel meer. Niemand had dit verwacht, maar de middenvelder wil gelijktijdig niet dat dit maar een uitschieter blijkt. “Daar moeten we met z’n allen voor waken. We moeten nu niet tevreden zijn met één overwinning. Er kan nog van alles gebeuren.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >