Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Stekelenburg stapt na emotioneel afscheid even uit de voetballerij

Maarten Stekelenburg hangt na dit seizoen zijn keepershandschoenen aan de wilgen. De doelman nam voorafgaand aan het thuisduel met FC Utrecht (3-1) afscheid in de Johan Cruijff Arena. Dat vond hij best emotioneel.

22 mei 2023 - 09:19
Stekelenburgajautr800
We mogen Steek gerust een echte Ajacied noemen. © Pro Shots

De veertigjarige Haarlemmer is niet iemand die we snel betrappen op betraande ogen. Ook als Stekelenburg na afloop van de wedstrijd voor de draaiende camera van ESPN staat, antwoordt hij droogjes op de vragen van Hans Kraay jr. Nuchter en met humor. Precies zoals we Stekelenburg kennen.

Toch liet het afscheid hem niet onberoerd. “Het was wel emotioneel. Ook vanmorgen toen ik voor de laatste keer naar de Johan Cruijff Arena reed. Je breekt een beetje op het moment dat je je vrouw en kinderen ziet. Het was een lastige dag, maar je wist dat-ie een keer ging komen,” zo vertelt Stekelenburg. 

De reden van zijn pensioen laat zich raden: de jaartjes beginnen nu echt te tellen. “Ik voel me nog goed, maar de pijntjes beginnen te komen. Welke pijntjes? Waar niet, haha! Het gaat allemaal wat moeilijker. Het ’s ochtends opstaan, is minder leuk. Dan heb je wel pijn aan je rug, et cetera. Het speelt ook mee dat je niet meer keept.” 

Aanbevolen
Bergwijn voelt zich lekker op tienpositie en dankt Heitinga voor vertrouwen

Ondanks dat Stekelenburg er nog steeds van geniet op het veld te staan, weet hij dat er een keer een einde aan zijn carrière moest komen. “Ik vind het nog steeds hartstikke leuk om te trainen. Dat zal nooit anders zijn. Maar je moet een keer stoppen. Je kunt ook te lang doorgaan. Dan kom je in blessures en zit je het grootste deel binnen. Ik word 41 jaar binnenkort. Het is mooi geweest.”

En nu? Stekelenburg stapt eerst uit de voetballerij. Daarna ziet hij wel verder. “Nu ga ik genieten met m’n gezin. Dingen doen die ik heel lang niet heb kunnen doen. Ik acht de kans niet groot dat ik hoofdtrainer van een eredivisieclub wordt. Een sigarenzaak? Nee, haha! Je mag nergens meer binnen roken,” zo besluit Steek op passende wijze.

Aanbevolen
Heitinga geniet van piepjonge linkerflank met Hato en Godts

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >