Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax zwaar ontevreden met spelen restant Groningen-uit op dinsdagmiddag

Het restant van FC Groningen-uit wordt dinsdag 16 mei uitgespeeld zonder publiek. Er wordt om 15.00 uur afgetrapt. Ajax is totaal niet te spreken over de dag en het tijdstip. De confrontatie tussen beide ploegen werd zondag gestaakt omdat er tot tweemaal toe rookbommen op het veld werden gesmeten.

14 mei 2023 - 20:17
Brobbey 1200 (1)
Groningen en Ajax gaan dinsdag verder... © Pro Shots

De wedstrijd was amper zes minuten onderweg of hetgeen waar ze in Groningen al bang voor waren, gebeurde ook. Vanaf de tribune werden rookbommen op de grasmat gegooid. Ook kwam er een thuissupporter het veld op. Arbiter Jeroen Manschot dirigeerde de spelers meteen naar binnen en het duel werd tijdelijk stilgelegd.

Tijdelijk werd uiteindelijk definitief. Vlak na het hervatten van de ontmoeting in Groningen werd opnieuw vuurwerk op het veld gegooid. Daarop gingen de spelers opnieuw richting kleedkamers om ook niet meer terug te keren. Het publiek werd opgeroepen rustig naar huis te gaan. Ongekende treurnis.

Aanbevolen
Ajax komt uitsupporters in Groningen financieel tegemoet

Er staan nog 81 officiële speelminuten op de klok om te worden gespeeld. Dat gaat ook gebeuren. In Euroborg, zonder publiek. De wedstrijd wordt dinsdag om 15.00 uur hervat bij een stand van 0-0. En precies daar is Ajax op z’n zachtst gezegd niet blij mee.

Onze club stelde eerst voor om de wedstrijd zondag nog uit te spelen. Zonder supporters. Dan hadden de spelers ‘gewoon’ in Groningen kunnen blijven. Hier werd niet mee akkoord gegaan. Vervolgens stelde Ajax voor om het duel maandag uit te spelen. Dan hadden de spelers in elk geval in het hotel kunnen blijven. Ook dit bleek niet mogelijk.

De KNVB kiest ervoor om dinsdag om 15.00 af te trappen. Ajax heeft nog geprobeerd om het duel naar de dinsdagavond te krijgen, zodat Ajacieden het restant buiten reguliere werktijden op televisie kunnen kijken. Ook dat verzoek werd niet ingewilligd. Tot slot poogde Ajax het duel nog naar de woensdag te krijgen voor een normale voorbereiding, maar ook dat voorstel werd afgeschoten…

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >