Jong Ajax verliest ondanks sterke basis in eigen huis van TOP Oss

Jong Ajax ging maandag op De Toekomst onderuit tegen TOP Oss. De ploeg moest een 1-2-nederlaag slikken. Dat terwijl trainer Dave Vos kon beschikken over zes Ajacieden die zondag nog bij de selectie van Ajax 1 zaten voor het thuisduel met NEC.

07 maart 2023 - 07:39
Lucca 1200
Lucca komt hoog, maar niet tot scoren. © Pro Shots

Zo verschenen Youri Regeer, Jorrel Hato, Youri Baas, Kian Fitz-Jim, Lorenzo Lucca en Francisco Conceição aan de aftrap. Tot veel kansen kwamen de Amsterdamse beloften voor rust niet. Conceição trok een keer naar binnen voor een hard schot, maar deze werd door de doelman in de korte hoek gekeerd.

Niet dat TOP Oss nou zo goed voor de dag kwam, want de bezoekers kregen kort voor rust pas hun eerste mogelijkheden. Dat leverde echter wel meteen een treffer op. Aanvoerder Rick Stuy van de Herik kopte de 0-1 achter keeper Charlie Setford. De meegereisde supporters – inmiddels drijfnat van de regen – konden juichen. Hulde voor dit plukje fans, want het uitvak op De Toekomst blijft met zulk hondenweer weinig gastvrij.

Aanbevolen
Ajacieden genieten tijdens Ajax Jonge Schare Zaalvoetbaltoernooi!

Na de pauze tapte Jong Ajax uit een beter vaatje, maar Conceição en Lucca wisten mogelijkheden niet om te zetten in treffers. Een gebrek aan scherpte? Die was er voor de neus van Setford wel. Kay Tejan dook op in de zestien en haalde daar de trekker over. Kristian Hlynsson was niet veel later verantwoordelijk voor de 1-2, maar verder kwamen de jonge Amsterdammers niet.

Lucca en Conceição kregen namelijk wederom mogelijkheden om te scoren, maar lieten dat na. Ook Donny Warmerdam was dichtbij, maar daar koop je uiteindelijk niks voor. Hato sprak na afloop voor de camera van ESPN over een teleurstellende avond.

“We deden voor rust te weinig om te scoren. In de tweede helft kregen we echt wel kansen, maar de bal viel niet goed. We creëerden te weinig kansen, dat is gewoon zo.”

Jong Ajax bezet momenteel de zeventiende plek in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg gaat vrijdag op bezoek bij FC Eindhoven, de nummer zes van de Keuken Kampioen Divisie.