Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Taylor werkt met performance coach aan omschakeling

Kenneth Taylor (21) ziet afgelopen seizoen als zijn doorbraak als basisspeler. Hij debuteerde twee jaar geleden, maar was lang geen vaste waarde. Nu hij dat wel is, komt er ook kritiek. Daar loopt hij niet voor weg.

07 juni 2023 - 10:38
Taylor 1200
Het was een leerzaam jaar voor Taylor. © Pro Shots

Taylor weet dat zijn seizoen er eentje was dat op en neer ging. Hij speelde goede wedstrijden, maar ook mindere. “De meest vervelende wedstrijd dit seizoen voor mij was de interland tegen Frankrijk. Daarin werd ik al na een halfuur gewisseld. Daarna kreeg ik vanuit de media aardig wat kritiek over me heen. Ik lag die avond niet lekker in bed, zeg maar,” vertelt Taylor in de nieuwste editie van ons magazine Ajax Life.

De middenvelder weet in elk geval waar hij aan moet werken. Een van de facetten waar hij echt werk van maakt, is het omschakelen. “Ik ben een speler die vaak voor zijn man loopt. Zo kon ik afgelopen seizoen al een paar doelpunten maken. Maar als we de bal verliezen, betekent het dat ik meteen een stukje achter mijn man loop en een gat moet dichtlopen. Soms lukt dat, soms niet. Maar dat betekent niet dat ik mijn man zomaar laat lopen.”

Aanbevolen
Berghuis heeft duidelijke voorkeur voor tienpositie bij Ajax

“Mijn omschakeling kan dus beter,” is Taylor helder in zijn conclusie. “Daar werk ik elke dag hard aan met een performance coach. Dan spelen we situaties na en legt hij uit welke looplijnen ik het beste kan aanhouden. En hoe ik me sneller kan omdraaien vanuit balbezit naar balverlies. Dat soort dingen.”

We zijn benieuwd of we die arbeid terug gaan zien in Amsterdam. Als het gaat om transfergeruchten, is het rond Taylor stil. “Ik ben inderdaad een van de saaiste spelers als het daar om gaat, haha. Ik denk ook niet dat iemand verwacht dat ik deze zomer wegga. Ik zelf ook niet. Ik ben twee keer kampioen geworden met Ajax, maar nog niet als basisspeler. Dat is echt iets wat ik graag wil. Dat is een droom. Als dat lukt, zou me dat absoluut trots maken.”

Het hele interview met Taylor vind je in de nieuwe editie van ons magazine Ajax Life. Wil jij het magazine ontvangen en profiteren van andere voordelen van het lidmaatschap? Word dan lid!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >