Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Rvc Ajax moet buiten directie op zoek naar opvolger Van der Sar

De raad van commissarissen van Ajax moet buiten de huidige directie op zoek naar een opvolger voor algemeen directeur Edwin van der Sar. Menno Geelen bedankte donderdag voor het aanbod, terwijl de overige directieleden een rol als algemeen directeur niet ambiëren.

08 juni 2023 - 18:21
Geelen Foto 1200
Geelen heeft bedankt voor het aanbod. © AFC Ajax

Geelen werd door de rvc als een droomkandidaat gezien, omdat hij veel draagvlak heeft binnen de club en bij de sponsoren. Hoewel hij veel argumenten kan opsommen om de uitdaging aan te gaan, heeft de huidige commercieel directeur besloten niet op het verzoek in te gaan. Hij is namelijk van mening dat de rol van algemeen directeur moet worden vervuld door een boegbeeld van de club. Dat maakte Geelen bekend op een personeelsbijeenkomst.

Met de afzegging van Geelen is duidelijk dat de raad van commissarissen buiten de huidige directie op zoek moet naar een opvolger voor Van der Sar. Maurits Hendriks (Chiefs Sports Officer), Susan Lenderink (financieel directeur) en Sven Mislintat (directeur voetbalzaken) hebben allemaal te kennen gegeven de rol van algemeen directeur niet te ambiëren.

Van der Sar blijft tot begin augustus beschikbaar voor overdracht en advies. Rvc-voorzitter Pier Eringa vertelde eerder al dat hij spoedig na 1 augustus de nieuwe directiesamenstelling bekend hoopt te kunnen maken. Mocht het voor die tijd niet lukken een opvolger voor Van der Sar te vinden, dan is Geelen wel bereid op interim-basis de functie van algemeen directeur te vervullen.

Aanbevolen
Scoor Ajax Jaarboek 2022/2023 met korting!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >