Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Maduro keert definitief terug bij Ajax als assistent Steijn

Promovendus Almere City zag assistent-trainer Hedwiges Maduro (38) liever niet vertrekken naar Ajax, maar duidelijk was dat het heus rond zou komen. En zo geschiedde. De officiële bekendmaking volgt nog, maar Maduro wordt assistent van hoofdtrainer Maurice Steijn.

15 juni 2023 - 16:24
Maduro 1200 (1)
Welkom thuis, Hedwiges! © Pro Shots

Maduro keert zodoende terug naar de plek waar hij als voetballer groot werd. Geboren in Almere speelde hij in de jeugd voor Waterwijk, Sporting Flevoland en Omniworld, waarna hij terechtkwam in de jeugdopleiding van ‘buurman’ Ajax. 

Hij zou – zoals zoveel jeugdspelers – doorgroeien naar het eerste elftal. Zijn debuut volgde onder trainer Ronald Koeman in seizoen 2004/2005. Hij maakte zijn eerste minuten in het met 3-1 verloren Uefa Cupduel met AJ Auxerre. Onder Koemans opvolger Danny Blind werd Maduro onbetwist basisspeler. Bondscoach Marco van Basten zag snel de potentie en nam Maduro – na vijf duels in Ajax 1 – al op in de selectie van het Nederlands elftal.

Maduro werd in 2005 uitgeroepen tot Talent van het Jaar. Kampioen werd hij als speler in het wit-rood-wit helaas nooit. Wel won hij tweemaal de KNVB-beker en driemaal de Johan Cruijffschaal.

Na mooie voetbaljaren in Amsterdam, maakte hij de overstap naar Valencia CF, waar hij vier jaar actief was. Daarna volgden avonturen bij Sevilla FC, Paok Saloniki en FC Groningen, om uiteindelijk af te sluiten bij Omonia Nicosia.

Aanbevolen
Maduro stond bij Sparta ook al op wenslijstje Steijn

Na zijn loopbaan als voetballer zagen we Maduro veelal terug als graag geziene analist bij ESPN. Naast die werkzaamheden pakte hij de opleiding tot coach betaald voetbal op. Maduro maakte in seizoen 2018/2019 vlieguren als assistent-trainer bij Jong Oranje, waarna hij datzelfde deed bij Nederland onder 18.

Maduro ging in 2020 in de slag in zijn geboortestad. Daar werd hij hoofdtrainer van Almere City onder 21. Met die jonge ploeg behaalde hij het algeheel landskampioenschap. Hij tekende in april 2022 een contract voor twee jaar als assistent-trainer bij het eerste elftal. Samen met hoofdtrainer Alex Pastoor bracht hij Almere City afgelopen seizoen via de play-offs naar de eredivisie.

De club van mascotte Ally de Aap zag Maduro dan ook liever niet naar Ajax vertrekken. Daar moest nog wel even flink over worden gesproken door beide clubs. Algemeen directeur John Bes vertelt donderdag in De Telegraaf dat de clubs er mondeling uit zijn. “We hadden Hedwiges het liefst behouden, maar een overstap naar Ajax was zijn wens. We zijn hem dankbaar voor zijn bijdrage aan de promotie naar de eredivisie en wensen hem veel succes.”

Steijn zal blij zijn dat Maduro is losgeweekt, zeker omdat hij hem twee jaar geleden graag al naar Sparta had gehaald. “Hij koos toen voor Almere City,” zei Steijn daar woensdag tijdens zijn presentatie over. “Hedwiges is Ajax. Hij weet als geen ander waar de club voor staat. Hij belichaamt precies wat ik op dat punt mis. Hedwiges en Saïd Bakkati zijn jonge en ambitieuze assistenten met de nodige vlieguren. Zij kunnen mij heel goed aanvullen.”

Aanbevolen
Steijn: ‘Ook jonge spelers krijgen bij mij de kans’

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >