Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Maduro stond bij Sparta ook al op wenslijstje Steijn

Maurice Steijn hoopt – na Saïd Bakkati – eveneens Hedwiges Maduro als assistent toe te voegen aan zijn technische staf. De gesprekken met Almere City zijn gaande. Al bij Sparta wilde Steijn graag met Maduro samenwerken.

14 juni 2023 - 16:04
Maduro 1200
Steijn hoopt Maduro te verwelkomen bij Ajax. © Pro Shots

Maduro is echter nog niet ingelijfd, want werkgever en promovendus Almere City houdt de voormalig middenvelder van Ajax het liefst werkzaam in het Yanmar Stadion. “Hedwiges is er nog niet, maar ik hoop dat hij komt,” vertelt Steijn tijdens zijn presentatie. De nieuwe hoofdcoach van Ajax zit niet voor het eerst achter Maduro aan. “Ik wilde hem twee jaar geleden al naar Sparta halen, maar toen koos hij voor Almere City.”

Het lijkt een kwestie van tijd voor Maduro is losgeweekt in Almere. Steijn hoopt vurig dat het lukt, want hij ziet een belangrijke rol weggelegd voor de oud-Ajacied. “Hedwiges is Ajax. Hij weet als geen ander waar de club voor staat. Hij belichaamt precies wat ik op dat punt mis.”

Aanbevolen
Steijn: ‘Ook jonge spelers krijgen bij mij de kans’

“Het is naar mijn gevoel een perfecte combinatie. Ik heb een heel goed gevoel bij Hedwiges en Saïd. Zij kunnen mij heel goed aanvullen. Het zijn jonge en ambitieuze assistenten met de nodige vlieguren.” Van de twee is Bakkati in elk geval al binnen. Hij werkte eerder samen met Jaap Stam bij Jong Ajax. Sinds 2022 was hij assistent-trainer bij ADO Den Haag.

Het ging tijdens de persconferentie ook over – hoe kan het ook anders – de term ‘overpresteren’. Deze uitdrukking werd een paar weken geleden door directeur voetbalzaken Sven Mislintat gebruikt en zien we nu overal terug. Hoe kijkt Steijn daarnaar? “Het is lastig van jezelf te zeggen of je overpresteert. Het is prettiger als de omgeving daar een antwoord op geeft,” stelt de oefenmeester.

“Ik ben in elk geval een eerlijke teamplayer, die spelers een veilige omgeving wil bieden. Een kernkwaliteit is dat ik spelers op de juiste plek zet. Dat lijkt simpel, maar in de praktijk gebeurt dat niet altijd. We moeten met z’n allen hetzelfde doel nastreven. Je werkwijze pas je altijd aan op de middelen die je hebt, maar ik ben in staat spelers en stafleden in hun kracht te laten komen. Ik kan nu met de beste spelers werken. Dat is een prachtige uitdaging.”

Aanbevolen
Steijn vindt binding en interactie met supporters belangrijk

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >