Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Steijn vindt binding en interactie met supporters belangrijk

Veel supporters waren verbaasd over de aanstelling van Maurice Steijn als hoofdtrainer van Ajax. Toch hoopt de oefenmeester een team te kunnen creëren dat binding heeft met het publiek. Openbare trainingen kunnen daarin een rol spelen.

14 juni 2023 - 15:48
Steijnsupporters800
Steijn ziet meer openbare trainingen wel zitten. © Pro Shots

In de perszaal van de Johan Cruijff Arena wordt Steijn aan een heus vragenvuur onderworpen. Namens Ajax Life heetten we de nieuwe trainer van harte welkom bij de mooiste club van Nederland. Als we Steijn vragen of hij dat zelf ook zo ziet, begint hij te glimlachen. “Je weet hoe groot Ajax is. Niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld. Als je in het buitenland op vakantie bent, zie je nog steeds mensen met Ajaxshirts lopen.”

Het Ajaxstadion is voor Steijn geen onbekende plek. Hij bezocht in de Johan Cruijff Arena een concert van The Rolling Stones, maar stond natuurlijk ook vaak als trainer van de tegenpartij langs de lijn. “Als ik hier dan door de gangen liep, zag ik gelijk hoe groot Ajax is. Kijk alleen al naar de namen die hier hebben gevoetbald of getraind.”

Overigens is Steijn niet van plan in Amsterdam te gaan wonen, ondanks dat hij het een geweldig mooie stad vindt. “Een maand of drie geleden ben ik hier een weekeinde met de kinderen geweest. Dan pak ik een hotel en struin ik lekker door de binnenstad. Maar in eerste instantie blijf ik in Den Haag wonen. Ervaring leert dat het lekker is om niet in de stad te wonen waar je werkt. Dat geeft rust. Je wordt niet altijd aangesproken.”

Aanbevolen
Steijn was zelf ook verbaasd over interesse Ajax en snapt scepsis

Steijn snapt heus dat er scepsis is rond zijn aanstelling. Hij heeft immers geen Ajaxachtergrond. Daarom vragen we de trainer wat supporters van hem mogen verwachten. “Dat ik mij vanaf dag één honderd procent inzet om succesvol te zijn, samen met mijn staf en spelers,” zo is hij duidelijk.

“Wat ik verwacht van de supporters? Dat ze ten alle tijden achter de ploeg staan,” vervolgt Steijn. “Er komen heus teleurstellingen. Het is nooit een weg met alleen overwinningen. Ik wil een team creëren dat binding heeft met het publiek. Een ploeg die ondanks dat het tegenzit, er wel alles aan heeft gedaan. Ik hoop vooral interactie met supporters te krijgen. Dat zou ik heel mooi vinden.” 

Wat ons betreft, lenen open trainingen zich daar perfect voor. Als Supportersvereniging Ajax dringen we al jaren bij de club aan om meer openbare sessies te organiseren. Steijn daarover: “Ik heb hier toevallig met commercieel directeur Menno Geelen over gesproken. We gaan kijken of we daar iets in kunnen doen. Ik ben iemand die ervan houdt meer inkijk te geven. Ook om binding met supporters te krijgen.”

Aanbevolen
Steijn: ‘Ook jonge spelers krijgen bij mij de kans’

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >