Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Steijn: ‘Ook jonge spelers krijgen bij mij de kans’

Maurice Steijn werd woensdag officieel gepresenteerd als hoofdcoach van Ajax. Hij ging in op tal van zaken. Zo ook hoe hij kijkt naar de jeugdopleiding van Ajax. Hij herkent zich niet in het beeld dat hij jonge spelers geen kansen geeft.

14 juni 2023 - 15:18
Steijn 1200 (2)
Steijn wilde meteen een vooroordeel tackelen. © AFC Ajax

“Dat is gebaseerd op statistieken, maar ik kan dat tackelen,” legt Steijn op rustige toon uit na vragen van Ajax Life. “Ik snap de vraag, maar bij al mijn clubs liet ik jonge spelers voetballen. Bij Sparta stelde ik een twintigjarige Japanner op. Halverwege het seizoen wisselde ik onze aanvoerder Adil Auassar voor de 21-jarige Mike Eerdhuijzen.”

“Alleen zijn dat geen spelers uit de eigen opleiding,” vervolgt Steijn. “Als ik die had gehad, zoals bij VVV-Venlo waar ik zeventienjarige jongens liet debuteren, zou ik die opstellen. Maar de eerlijkheid biedt te zeggen dat er in mijn periode bij Sparta en NAC geen jeugdspelers waren die er gelijk stonden. Of die zich konden ontwikkelen tot eerste elftalspeler.”

Aanbevolen
Steijn was zelf ook verbaasd over interesse Ajax en snapt scepsis

Bij Ajax krijgt Steijn simpelweg keihard de opdracht om spelers uit de eigen opleiding te laten doorstromen. Daar was Sven Mislintat eerder vrij duidelijk over. Steijn: “Bij Ajax is het ook een heel ander verhaal. Hier heb je een geweldige jeugdopleiding met geweldige talenten. Jorrel Hato is een fantastisch voorbeeld. Hier spelen jongens die zó goed zijn. Je zou wel gek zijn die niet op te stellen. Ook jonge spelers krijgen bij mij echt de kans.”

Steijn zegt een aardig beeld te hebben van de spelers die nu onder contract staan bij Ajax. “Natuurlijk voer ik gesprekken met Sven over welke posities moeten worden versterkt. Wat kunnen we en wat willen we? Daar praten we over met elkaar. Er komen zeker wijzigingen. Sommige noodgedwongen, want er gaan ook spelers weg. Over Branco van den Boomen heb ik niet gesproken met Sven, want dat was al rond voor ik in beeld kwam.”

Aanbevolen
‘Teamspeler’ Steijn stond vanaf eerste moment op lijstje Mislintat

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >