Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Steijn was zelf ook verbaasd over interesse Ajax en snapt scepsis

Maurice Steijn mag zich hoofdtrainer van Ajax noemen. Dat is iets waar hij tot voor kort zelf ook geen rekening mee had gehouden. Dat de keus op hem is gevallen, maakt hem superblij.

14 juni 2023 - 14:54
Steijn 1200 (1)
Steijn gaf antwoord op een spervuur aan vragen. © Pro Shots

Dat vertelde Steijn op een speciaal ingelaste persconferentie, waarin hij antwoord gaf op een spervuur aan vragen. Hij gaf eerlijk toe verbaasd te zijn dat Ajax bij hem uitkwam. “Dat had ik niet verwacht. Een week of vijf geleden hadden we voor het eerst contact. Daarna volgden goede gesprekken, waaruit bleek dat ik een van de kandidaten was. Dan gaat het leven en krijg je er een gevoel bij.”

Dat Ajax een shortlist had, vindt Steijn niet vreemd. Hij voelt zich dan ook geen tweede of derde keus. “Er waren een aantal kandidaten. Met die mensen is gesproken. Na een aantal gesprekken met Sven Mislintat – en ook nog met Edwin van der Sar, Klaas Jan Huntelaar en Jan van Halst – koos men voor mij. Daar ben ik superblij mee.”

Steijn vond het naar eigen zeggen lastig om de gesprekken met Ajax stil te houden. “Alleen mijn vrouw en kinderen wisten het. Verder niemand. Het is heel lang stil gebleven. Ondertussen kwam Sparta ook met een aanbieding. Toen heb ik wel eerlijk gezegd dat er mogelijk iets groters op mijn pad zou komen.”

Aanbevolen
‘Teamspeler’ Steijn stond vanaf eerste moment op lijstje Mislintat

De nieuwe hoofdtrainer van Ajax weet dat de druk meteen torenhoog is. En ook dat hij niet de enige persoon is die verbaasd reageerde op de interesse van Ajax in zijn persoon. “Natuurlijk snap ik de scepsis. Mijn wieg stond in Den Haag en niet in Amsterdam. Dat kan ik hooguit mijn ouders kwalijk nemen.”

“Ik heb ook geen Ajax-DNA, ontbeer Champions League-ervaring en was geen wereldspeler. Het is wat het is. Maar goed, ik sta wel voor een aantal andere zaken die maken dat dit een goed huwelijk kan worden. Er werkten hier een aantal coaches voor mij die in dezelfde situatie begonnen en ook slaagden. Daar hou ik mij aan vast,” doelde Steijn op Peter Bosz en vooral Erik ten Hag.

“Ik zoek naar de combinatie van mooi voetbal en winnen. Het publiek vermaken. Dat hoort bij Ajax. Dat heb ik ook nagestreefd bij Sparta afgelopen jaar. Daar speelden we ook altijd voor de winst. Bij Ajax krijg ik de beste spelers tot mijn beschikking. Dat is een grote uitdaging. Kampioen worden en aanhaken bij de Europese top. Dat is het plan. Daar gaan we met z’n allen heel hard aan werken.”

Aanbevolen
Steijn: ‘Ook jonge spelers krijgen bij mij de kans’

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >