Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Armeens international Spertsyan moet middenveld bij Ajax versterken

Ajax wil zakendoen met FK Krasnodar, waar Eduard Spertsyan op de loonlijst staat. De voor velen onbekende aanvallende middenvelder moet na Branco van den Boomen de tweede aanwinst voor seizoen 2023/2024 worden.

09 juni 2023 - 09:29
Spertsyan 1200 (1)
Hij moet de opties op het middenveld vergroten. © Pro Shots

We duiken niet meteen op alle geruchten, maar als De Telegraaf en Voetbal International het brengen, dan spelen er wel dingen. Het is overigens mooi om te zien dat niet alles meer continu op straat ligt en dat we nog worden verrast door dergelijke nieuwtjes.

Spertsyan is 23 jaar en geboren in Stavropol, Rusland. Hij maakte zijn debuut voor de hoofdmacht van FK Krasnodar op 18 september 2020 tegen FC Khimki. Zijn Champions Leaguedebuut volgde niet veel later, op 28 oktober 2020. Hij viel in tegen Chelsea en zag zijn ploeg met 4-0 verliezen.

Zijn debuut voor de Armeense ploeg maakte hij op 31 maart 2021 tegen Roemenië. Spertsyan viel meteen na rust in en scoorde ook direct. Hij heeft inmiddels vijftien interlands op zijn naam staan, waarin hij driemaal trefzeker was. Als Spertsyan komt, dan is hij na Edgar Manucharyan en Aras Özbiliz de derde Armeniër in dienst van Ajax.

Aanbevolen
Rvc Ajax moet buiten directie op zoek naar opvolger Van der Sar

Spertsyan – die in Rusland vooral op de tien positie speelt – kan goede cijfers overleggen over het seizoen dat achter ons ligt. Hij kwam veertig duels in actie voor FK Krasnodar. Hij maakte tijdens die wedstrijden veertien goals en stelde medespelers even zo vaak in staat om te scoren. In Rusland heeft Spertsyan een contract tot de zomer van 2026. Er wordt gesproken over een transfersom van rond de negen miljoen euro.

Directeur voetbalzaken Sven Mislintat liet eerder weten dat Ajax zocht naar een centrale verdediger en een spits, maar duidelijk is dat voor overige posities ook gezocht wordt naar versterkingen. Spertsyan is een aanvallende en creatieve middenvelder met een goede trap, die eveneens hangend als rechts- en linksbuiten kan opereren.

Voor Spertsyan zit het seizoen er overigens nog niet helemaal op. Hij speelt zondag met FK Krasnodar de Russische bekerfinale tegen CSKA Moskou.

Aanbevolen
Mislintat in elk geval op jacht naar centrale verdediger en spits

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >