Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Mislintat in elk geval op jacht naar centrale verdediger en spits

Directeur voetbalzaken Sven Mislintat is niet alleen op zoek naar een hoofdtrainer voor Ajax, maar weet ook dat er spelers gaan en moeten komen. De nieuwe technische man in Amsterdam noemde twee posities in het bijzonder.

02 juni 2023 - 09:04
Mislintat 1200
Hij schaakt op meerdere borden. © AFC Ajax

Mislintat schaakt op meerdere borden tegelijk. Met Branco van den Boomen is een eerste versterking vastgelegd, maar er volgen er sowieso meer. Daar was de Duitser heel helder over. Hij sprak ook vol vertrouwen over de financiële mogelijkheden die hij krijgt om aan een successelectie te kunnen bouwen.

“Elke positie moet dubbel bezet zijn. In aantallen komen we nu tekort,” stelt Mislintat tijdens een persmoment met schrijvende media, waaronder Ajax Life. “Als je naar de huidige selectie kijkt, vind ik dat we een centrale verdediger en een spits nodig hebben.”

Concurrentie voor Brian Brobbey dus. Logisch, want één speler heeft sowieso zijn laatste minuten in het Ajaxshirt gemaakt. “Lorenzo Lucca vertrekt,” stelde Mislintat droogjes in een bijzin. De Italiaan maakte amper indruk in Amsterdam en zien we dus niet meer terug. Dat maakt dat Mislintat op zoek gaat naar een spits die ook echt de strijd met Brobbey kan aangaan.

Aanbevolen
Mislintat schetst profiel van nieuwe Ajaxtrainer

Het is lastig spelers halen wanneer nog niet bekend is wie de nieuwe hoofdcoach is. Mislintat wil deze zo snel mogelijk kunnen presenteren, maar kwaliteit gaat boven snelheid. Toch denkt hij dat spelers ook zijn warm te maken voor Ajax als andere zaken nog niet helemaal helder zijn.

“Als we spelers kopen, moeten ze in de filosofie van de club passen. Ze moeten zich onze speelstijl eigen kunnen maken. Voor een club als Ajax, gezien de wijze waarop we denken, zijn technische en stijlvolle spelers het meest interessant. Dat is duidelijk. De bal moet daarnaast bij balverlies snel terug in de ploeg zijn. Spelers moeten ook ultrafit zijn. Die kenmerken zoek ik bij spelers.”

Los van het aantrekken van spelers, let Mislintat op de doorstroom van jeugdspelers. Jorrel Hato heeft al een plekje in de kleedkamer van Ajax 1 en hij gaf aan dat de gesprekken met andere jeugdtalenten gaande zijn. Hij wilde niet bevestigen of dit ging om jongens als Mika Godts of Silvano Vos, maar de glimlach was veelzeggend.

Waar spelers komen, zullen er ook spelers gaan. “We weten allemaal in welke drie spelers veel interesse zal zijn,” stelde Mislintat. Hij doelde natuurlijk op Mohammed Kudus, Edson Álvarez en Jurriën Timber. “De interesse van clubs is er. Dat is duidelijk. Er zijn echter nog geen biedingen, dus er is nog niks concreet. We moeten afwachten wat er gebeurt.”

Aanbevolen
Mislintat ziet geen rol weggelegd voor Heitinga bij Ajax 1

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >