Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vooralsnog geen concrete aanbiedingen voor Álvarez en Kudus

Hoewel Edson Álvarez en Mohammed Kudus op de nominatie staan om te vertrekken, zijn er volgens Sven Mislintat nog geen concrete aanbiedingen voor het tweetal.

27 juli 2023 - 17:00
Moverak800
Waar ligt hun toekomst? © AFC Ajax

De directeur voetbalzaken gaf meermaals aan dat Ajax eerst spelers moet verkopen, voordat er nieuwe kunnen worden aangetrokken. De transfer van Jurriën Timber leverde al het nodige geld op, terwijl de overstap van Calvin Bassey naar Fulham FC volgens Mislintat bijna rond is. Die aankondiging laat niet lang meer op zich wachten.

Ook Álvarez en Kudus staan op de nominatie te vertrekken. Dat komt door afspraken die vorig jaar zomer zijn gemaakt. Het tweetal kon destijds al een stap maken, maar Ajax stak daar een stokje voor. In ruil voor een langer verblijf in Amsterdam werd afgesproken dat er deze zomer met het duo zou worden meegedacht over een transfer.

Voor de Mexicaan leek dat ook te gaan gebeuren. Borussia Dortmund moest de volgende bestemming van Álvarez worden, tot de Duitsers om bepaalde redenen niet verder concreet werden. Daarna heeft Ajax nooit meer een aanbod gehad, zo vertelde Mislintat tijdens een rondetafelgesprek in Herzogenaurach, waar Ajax Life ook onderdeel van was.

Aanbevolen
Mislintat reageert op commotie rond interesse in Spertsyan

Rondom Kudus speelt eveneens niks concreets. “Er zijn clubs die informeel naar hem hebben geïnformeerd. Ik verwacht niet heel snel een bod, al weet je dat het in de voetbalwereld ook zo weer anders kan zijn. Misschien is de interesse vooralsnog niet zo serieus als iedereen denkt. Tegelijkertijd weten we dat de markt in Engeland nog niet echt op gang is gekomen. Die clubs zijn allemaal in Amerika voor hun voorbereiding.” 

Dat betekent overigens niet dat Kudus en Álvarez niet alsnog vertrekken. De transparante gesprekken met het tweetal en hun zaakwaarnemers lopen volgens Mislintat goed. “Het is niet zo dat we met deadlines werken in de zin van: je mag vertrekken tot die datum en daarna niet meer. Maar je kunt wel bepaalde principes afspreken, zoals dat het gewenste bedrag omhooggaat richting het einde van de transferwindow.”

Momenteel is het nog niet aan de orde, maar mocht de situatie van Kudus en Álvarez niet veranderen, dan wil Mislintat proberen hun contracten te verlengen. Daarbij geeft hij de situatie rond Timber als voorbeeld. “Hij heeft ons de kans gegeven om meer aan hem te verdienen, in ruil voor een hoger salaris. Zoiets werkt twee kanten op.”

Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Aanbevolen
Uitblijvende aankopen maken Mislintat nog niet nerveus

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >