Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Uitblijvende aankopen maken Mislintat nog niet nerveus

Sven Mislintat is inmiddels zo’n drie maanden in dienst van Ajax. Sommige supporters hadden misschien vuurwerk op de transfermarkt verwacht, maar vooralsnog is het relatief rustig. Vooral wat betreft aankopen. De directeur voetbalzaken legt uit waarom.

27 juli 2023 - 17:00
Mislintatnerveus800
Mislintat weet waarvoor hij tekende. © AFC Ajax

Mislintat vertelt tijdens een rondetafelgesprek in Herzogenaurach, waar Ajax Life ook onderdeel van is, dat de mogelijkheden op de transfermarkt worden beperkt zonder Champions Leaguevoetbal. “We moeten eerst budget genereren voordat we aankopen kunnen doen. Die inkomsten moeten we gebruiken om de schade te repareren,” zo legt de Duitser uit, die vervolgens grapt dat zijn leven momenteel bestaat uit veel koffie, veel reizen, twee telefoons en weinig slaap.

“Ik weet waarvoor ik tekende en ben niet bang,” zegt Mislintat, die vervolgens aangeeft door zijn verleden bij Borussia Dortmund, VfB Stuttgart en Arsenal te zijn gewend aan deze manier van handelen. “Dat is misschien ook de reden dat Ajax me heeft gehaald. Ik kan werken onder financiële druk met een krap budget.”

Dat Ajax vooralsnog ‘maar’ twee spelers haalde, maakt sommige supporters onrustig. Of Mislintat zelf ook nerveus begint te worden? “Dat niet, maar het is wel tricky. Je hebt altijd met twee partijen te maken. Soms zelfs met drie. De onderhandelingen met Arsenal over Jurriën Timber duurden bijvoorbeeld lang. Dat heeft invloed op wat we kunnen.” 

Aanbevolen
Mislintat reageert op commotie rond interesse in Spertsyan

Om vertrouwen te winnen bij de achterban, is het voor Maurice Steijn zaak dat Ajax goed aan het nieuwe seizoen begint. Toch is ook de nieuwe trainer nog niet nerveus. “Hij is heel kalm en begrijpt de situatie. Ik voel me niet alleen verantwoordelijk voor hem, maar voor de gehele club. Het is aan mij de taak zo transparant mogelijk uit te leggen wat we kunnen doen en waarom we dingen doen.”

“Natuurlijk vindt niet iedereen dat leuk,” vervolgt Mislintat. “Of ze vinden dat we wel spelers moeten aantrekken voordat we andere verkopen. Maar als je naar de langetermijnontwikkeling van deze club kijkt, zie je dat we verdienen wat we spenderen en spenderen wat we verdienen. We moeten nou eenmaal dingen repareren en dat is oké. Het is normaal in de voetbalwereld dat je met moeilijke situaties te maken krijgt.” 

Mislintat vergelijkt de situatie met de laatste keer dat Ajax geen Champions League haalde. Toen duurde het vier jaar om terug te keren. De directeur voetbalzaken benadrukt dat hij eenzelfde scenario wil voorkomen, maar is ook realistisch. “Dit is misschien niet opgelost in één transferperiode. Als je ziet hoeveel spelers we de afgelopen twee jaar zijn kwijtgeraakt… Het is een nieuw project, maar wel een met ambitie om goed te presteren.”

Aanbevolen
Vooralsnog geen concrete aanbiedingen voor Álvarez en Kudus

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >