Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Mislintat reageert op commotie rond interesse in Spertsyan

De interesse van Ajax in Eduard Spertsyan deed veel stof opwaaien. De Armeense middenvelder staat immers onder contract bij FK Krasnodar. Is het in tijden van oorlog wel moreel verantwoord om zaken te doen met een Russische club? Sven Mislintat reageert.

27 juli 2023 - 17:00
Commotiespertsyan800
Mislintat vindt de discussie niet onterecht. © Pro Shots

De directeur voetbalzaken gaat niet concreet in op de staat van een mogelijke transfer, maar wil in zijn algemeenheid wel iets zeggen over de discussie die momenteel gaande is. “Er wordt in de kranten veel over deze situatie gesproken, sinds bekend is dat we in Spertsyan zijn geïnteresseerd,” zo reageert Mislintat tijdens een rondetafelgesprek in Herzogenaurach, waar Ajax Life ook onderdeel van is. 

“Die discussie is zeker niet onterecht, maar ik denk dat niemand momenteel een oordeel kan vormen waar iedereen het direct over eens is. Je kunt vanuit zoveel perspectieven naar de situatie kijken. Waarschijnlijk krijg je dan steeds een ander antwoord. Daarom is het zo belangrijk dat hier regels voor zijn die gelden voor iedere club en ieder bedrijf.” 

De directeur voetbalzaken benadrukt dat Ajax nooit zaken zal doen met een club wanneer dit niet is toegestaan. “Maar als dit wel het geval is, wie bepaalt dan of het moreel verantwoord is? Ik heb daar de autoriteit niet toe. Zelfs de directie kan die beslissing eigenlijk niet nemen. Ze moeten wel, maar eerlijk is het niet.”

Mislintat wijst er dan ook op dat er bij de overheid en internationale instanties mensen werken wiens baan het is te bepalen of er met Russische bedrijven zaken mag worden gedaan. Hij krijgt de vraag waarom Ajax precies in Rusland is uitgekomen bij de zoektocht naar een nieuwe middenvelder.

Aanbevolen
Vooralsnog geen concrete aanbiedingen voor Álvarez en Kudus

“Allereerst hebben we altijd meerdere targets. Je doet je huiswerk en zoekt uit welke spelers je kunt kopen,” legt hij uit. “Of we een speler halen, hangt af van verschillende aspecten. Uiteraard is een belangrijke vraag of hij de best beschikbare speler is die we kunnen kopen. Dat is immers mijn taak bij Ajax. Als je dan bent geïnteresseerd in een Armeense speler bij een Russische club, is de volgende stap om uit te zoeken of het is toegestaan zaken te doen met een club uit dat land.” 

Logischerwijs spelen er in dit geval meer vragen. “Is het moreel of immoreel? Doen Nederlandse bedrijven zaken met Russische bedrijven? Wat betekent het voor ons? Er zijn zoveel topics. Voor nu kan ik slechts zeggen dat we de markt verkennen,” aldus Mislintat, die ook de transfer van Guus Til naar PSV kort aanhaalt. De Nederlander maakte vorig jaar de overstap van Spartak Moskou naar Eindhoven.

“Is die situatie dan anders?” vraagt hij zich hardop af. “Dit is een interessant en tegelijkertijd moeilijk vraagstuk, waar je vanuit verschillende perspectieven heel anders naar kunt kijken. Bij Ajax doen we onderzoek naar een speler. Ook intern debatteren we over dit onderwerp, maar laat duidelijk zijn dat we altijd de regels volgen.”

Aanbevolen
Uitblijvende aankopen maken Mislintat nog niet nerveus

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >