Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Steijn traint deze dagen vooral op spel aan de bal en drukzetten

Met de internationals terug in Amsterdam, speelde Ajax een leuke oefenpot tegen Shakhtar Donetsk. De ploeg van Maurice Steijn won eenvoudig met 3-0. De trainer zag dingen terug waarop hij de afgelopen week de aandacht had gevestigd.

19 juli 2023 - 09:39
Steijn 1200
Steijn heeft zin in de trainingsweek in Duitsland. © AFC Ajax

Ajax begon in eerste instantie moeizaam aan het duel met de Oekraïners. Er waren wat hachelijke momenten voor de goal van Jay Gorter, maar nadat Mohammed Kudus zijn ploeg vanaf de stip op voorsprong hielp, liep het steeds beter. Vooral de passing van Jorrel Hato van achteruit was fijn om te zien. Ook Branco van den Boomen als verdeelstation sprong in het oog.

Steijn klonk na het laatste fluitsignaal tevreden in gesprek met het clubkanaal. “We hebben afgelopen week veel accenten gelegd op wat we willen als we de bal hebben. Die momenten zag ik terug tegen Shakhtar. Er waren veel mensen tussen de linies en er was veel beweging en rotatie op het middenveld.”

Tijdens het eerste oefenduel speelde Ajax nog met 2-2 gelijk tegen FC Den Bosch. “Tijdens die wedstrijd moesten we het doen met een hele grote mix van spelers. Daar waren we niet tevreden over,” stelde de oefenmeester, die erna vertelde hoe hij het na de terugkeer van de gevestigde spelers aanvloog op het trainingsveld.

Aanbevolen
Steijn hoopt op vier of vijf spelers die leiding nemen in het veld

“In de laatste dagen hebben we de aandacht gevestigd op het drukzetten. Dat gebeurde tegen Shakhtar ook met overtuiging. Uiteraard zijn er nog een aantal zaken die moeten worden verbeterd, maar daar was het ook pas de tweede wedstrijd van het seizoen voor. Vooral wat betreft organisatie moet het nog beter. We moeten elkaar nog beter coachen om elkaar te helpen.”

Steijn heeft dan ook ontzettend veel zin in de trainingsweek in het Duitse Herzogenaurach. Dan heeft hij de ploeg zes dagen bijeen en kan hij volop de diepte in. Hij hoopt daar een stevige basis te leggen voor een goede start van het seizoen.

Tot dusver bevalt het Steijn in elk geval goed op De Toekomst. “Natuurlijk moet je wennen aan nieuwe spelers en stafleden. Ik heb twee weken de tijd gehad en ook genomen om iedereen te leren kennen. Dan gaat het er uiteindelijk om dat je met je ploeg en staf aan de slag gaat. De spelers beïnvloeden, daar zijn we vanaf dag één mee begonnen.”

Ajax speelt zaterdag een oefenduel tegen RSC Anderlecht in Brussel. Vervolgens reist de ploeg de daaropvolgende maandag af naar Duitsland om daar de tenten op te slaan voor een trainingsweek die eindigt met een oefenduel tegen FC Augsburg. De laatste sparringspot staat gepland voor zondag 6 augustus. Dan treedt Ajax in Duitsland aan tegen Borussia Dortmund.

Aanbevolen
Dit valt op terwijl Ajax eenvoudige oefenzege boekt op Shakhtar

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >