Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Steijn hoopt op vier of vijf spelers die leiding nemen in het veld

Na het vertrek van Dusan Tadic moet Maurice Steijn nadenken over het aanvoerderschap van Ajax. Tijdens het met 3-0 gewonnen oefenduel met Shakhtar Donetsk droeg Davy Klaassen de band. Volgens zijn trainer volstrekt logisch, al blijft afwachten wie de vaste captain wordt.

19 juli 2023 - 09:01
Klaassen 1200
Klaassen was tegen Shakhtar de logische man met de band. © AFC Ajax

“Davy is op dit moment een van de meest ervaren spelers,” reageerde Steijn na afloop op vragen van het clubkanaal over het aanvoerderschap. “Hij is een voorbeeld in de groep. Niet alleen wat betreft persoon, maar ook wat betreft drive. Hij was dit duel de aanvoerder. Ik weet nog niet hoe zich dat gaat ontwikkelen. Ik ben ook geen coach van het hebben van maar één aanvoerder. Je moet altijd een aantal aanvoerders in je ploeg hebben.”

Bij de ervaren Klaassen stroomt wit-rood-wit bloed door de aderen, maar dat maakt niet dat hij meteen de definitieve aanvoerder is. Steijn moet een keuze maken, maar gebruikt de voorbereiding rustig om de juiste afwegingen te maken. Het is immers ook nog onduidelijk welke spelers er nog komen of gaan. De trainer hoopt vooral dat zijn aanvoerders – waar hij Klaassen dus zeker onder schaart – voor hem als verlengstuk dienen binnen de lijnen.

Aanbevolen
Noem alle eerste aanvoerders van Ajax sinds 1993

Steijn: “Natuurlijk moet er altijd één de scheidsrechter een hand geven en een kant kiezen, maar ik hoop altijd op vier of vijf jongens die de leiding nemen binnen en buiten het veld. Daar is Davy er eentje van. Of hij nu wel of geen band heeft, dat maakt in mijn optiek voor hem niet uit.”

Dat Tadic is vertrokken, vindt Steijn enorm jammer. Dat geldt eveneens voor het vertrek van Jurriën Timber. “Zij waren de aanvoerders van de ploeg. Ze gaven leiding. Die spelers wil je eigenlijk in je ploeg houden, zeker als je om de prijzen wilt spelen. Het is voor mij als coach jammer, maar dit soort dingen gebeuren. Als het dan toch gebeurt, ben ik blij dat het nu gebeurt. Dan kunnen we ons ook tijdig versterken op die posities.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >