Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Noem alle eerste aanvoerders van Ajax sinds 1993

Ajax moet na het vertrek van Dusan Tadic op zoek naar een nieuwe aanvoerder. De Serviër was – net als vele voorgangers – de afgelopen vier seizoenen een geboren captain. Kun jij alle spelers noemen die sinds 1993 werden gebombardeerd tot eerste aanvoerder van Ajax?

14 juli 2023 - 13:29
Aanvoerder Quiz 1200
De band stond Tadic waanzinnig goed. © De Brouwer

Voor je begint aan de quiz: we zoeken dus spelers die aan het begin van het seizoen of tijdens de winterstop werden aangewezen als eerste aanvoerder. Natuurlijk, wij zagen Nemanja Gudelj, Daley Blind, Rasmus Lindgren en Nicolai Boilesen ook wel eens met de band, maar eerste aanvoerder waren ze niet. Hooguit een paar keer als de gelegenheid zich zo voordeed.

Boilesen was er wel dichtbij, maar ook hij kreeg de band bij afwezigheid van een ander. Zodra die terugkeerde was hij aanvoerder-af en hij zou deze wegens onenigheid met Frank de Boer ook nooit meer terugkrijgen.

Wat natuurlijk wel geregeld gebeurt, is dat de eerste aanvoerder stopt of vertrekt in een tussentijdse transferperiode. Dan moet in de winterstop een nieuwe eerste aanvoerder worden aangewezen. Ook die namen vragen we je hieronder in te vullen.

Je krijgt zeven minuten de tijd om de klus te klaren. Succes!

Wordt de quiz niet meteen goed weergegeven? Vernieuw dan de pagina. Meestal is het probleem dan verholpen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >