Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Steijn over linksbackpositie: ‘Ik vind dat het op die plek beter moet’

Maurice Steijn hoopt tijdens de trainingsweek in Duitsland nieuwe spelers te verwelkomen. Ajax is vooral op zoek naar een spits, een middenvelder en versterking centraal achterin. De coach spreekt zich ook uit over de linksbackpositie.

23 juli 2023 - 08:17
Steijn 1200 (1)
Steijn tijdens het oefenduel met Anderlecht. © Pro Shots

Anass Salah-Eddine kreeg zowel tegen Shakhtar Donetsk (3-0) als op bezoek bij RSC Anderlecht (0-3) de voorkeur boven Owen Wijndal. Over laatstgenoemde spraken Alfred Schreuder en John Heitinga zich al vaker kritisch uit. Ook Steijn is nog niet overtuigd geraakt over de opties die hij daar heeft.

“Daar moeten we wat,” stelt hij tegenover Voetbal International. “Jorrel Hato zou ook op links kunnen spelen en dan halen we een andere centrale verdediger. Of we halen een andere linksback. Ik vind dat het op die positie beter moet. Ik kan dan met die gasten die we hebben aan de slag gaan, want spelers beter maken, is mijn werk. Maar wat ik tot nu toe zie… Dan mag er wel een schepje bovenop.”

Het zijn pijnlijke teksten voor met name Wijndal. De van AZ overgekomen vleugelverdediger was superblij met zijn stap naar Amsterdam, maar kan amper overtuigen. Drie Ajaxtrainers op rij twijfelen openlijk aan zijn werkethos. Steijn spreekt nu zelfs over het mogelijk halen van een nieuwe linksback.

Aanbevolen
Dit valt op bij oefennederlaag Ajax tegen Anderlecht

De trainer sprak ook over doelman Gerónimo Rulli. De laatste weken lazen we op diverse plekken dat de Argentijnse goalie niet zou aarden in Amsterdam. “Volgens mij waren dat geruchten,” vertelt Steijn. “Dit is bij mij niet bekend en bij onze keeperstrainer ook niet. Van mij hoeft het ook niet, want ik vind hem een uitstekende keeper.”

Steven Berghuis ontbrak tegen zowel Shakhtar als tegen Anderlecht wegens fysieke ongemakken, maar bij Ajax is de verwachting dat de aanvallende middenvelder kan aansluiten tijdens de trainingsweek in het Duitse Herzogenaurach. Verder hoopt Steijn dat de club Mohammed Kudus kan bewegen nog minimaal een jaar bij Ajax te blijven. De speler zelf wil echter dolgraag een stap maken.

Het wachten is nu op inkomende transfers. “Ik hoop dat we komende week in Duitsland wat vers bloed in de groep krijgen,” spreekt Steijn duidelijke taal tegenover Het Parool. De trainer ziet ook graag versterkingen komen, maar begrijpt dat het een lastige klus is om spelers te verleiden. “Liever vandaag dan morgen, maar spelers die we op het oog hebben, kunnen elders vaak meer verdienen. En we kunnen ze geen Champions League bieden. We zijn dicht bij een aantal inkomende transfers, maar het mag van mij snel concreet worden.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >