Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Herzogenaurach dag 4: ‘Je moet gewoon je waffel houden!’

Op dag 4 van Ajax in ‘oh oh Herzo’ kreeg Jay Gorter een flinke veeg uit de pan van Maurice Steijn. Ook maakte directeur voetbalzaken Sven Mislintat tijd voor de schrijvende media. Een nieuw verslag van de dag!

27 juli 2023 - 14:05
Gorter 1200
Met de reflexen van Gorter zit het wel goed! © AFC Ajax

De vierde dag in Herzogenaurach begint met – hoe kan het ook anders – regen. Het is maar goed dat het trainingsveld er amper onder lijdt. Maurice Steijn laat in het voorbijgaan weten er uitermate tevreden over te zijn.

“Qua temperatuur is het wel lekker weer,” reageert Hedwiges Maduro op mijn vraag hoe hij de regen als speler vond. “Het zou nu wel fijn zijn als het zou stoppen, maar het veld is wel lekker zo,” oordeelt de assistent-trainer, die zich veelvuldig laat horen tijdens de oefensessies.

Mohammed Kudus is ook ditmaal niet van de partij. De international heeft fysieke klachten aan zijn enkel. Het heeft volgens Ajax niks te maken met een mogelijke transfer of dat de speler aan het muiten is geslagen. Dat laatste wordt her en der gesuggereerd, maar hier klopt niks van.

Terwijl de veldspelers een warming-up doen, worden de goalies onder handen genomen door Anton Scheuntjes. Dat blijkt een mooi schouwspel. De keeperstrainer heeft een tennisracket in zijn hand. Daarmee vuurt hij op hoog tempo zes tennisballen achter elkaar op Jay Gorter af. Meteen erna krijgt de doelman twee normale ballen op zich afgeschoten. Als een kat vliegt Gorter heen en weer voor zijn hok.

De keeperstrainer heeft een tennisracket in zijn hand. Daarmee vuurt hij op hoog tempo zes tennisballen achter elkaar op Gorter af.

Dezelfde Gorter krijgt tijdens een grote partijvorm op zijn donder van Steijn. Mohamed Daramy heeft zojuist gescoord, maar daar is Gorter het niet mee eens. Steijn oordeelt echter dat de treffer telt en dat leidt tot moeilijke gezichten en commentaar. Dat pikt de trainer niet.

“Jay… JAY! Wat is er nou? Het is gewoon een doelpunt. Nog één keer boos naar me kijken en dan ga je maar naar de andere kant van het veld,” roept Steijn, terwijl hij wijst naar de B-ploeg even verderop. “Je moet gewoon je waffel houden!” Gorter kiest verstandig eieren voor zijn geld, maar zijn blik spreekt boekdelen.

Ondertussen vertelt de persman van Ajax dat de aanwezige media rond het middaguur met Mislintat kan zitten. De natgeregende technisch directeur loopt op dat moment nog zonder paraplu in de regen. Hij heeft oortjes in en lijkt druk te bellen.

We volgen Maduro als hij een nieuwe partijvorm uitlegt. Hij wil agressie op de bal zien. Kenneth Taylor laat zich dat geen twee keer zeggen en vliegt erop bij Francisco Conceição. De kleine Portugees gaat tegen het gras en reclameert. Mismoedige gebaren volgen, maar de aanvaller vindt bij niemand gehoor. Taylor krijgt daarentegen applaus. “Zo ja, lekker Kenneth!”

We volgen Maduro als hij een nieuwe partijvorm uitlegt. Hij wil agressie op de bal zien. Taylor laat zich dat geen twee keer zeggen.

De volgende spelvorm bestaat uit een groot rondo met drie partijen in blauwe, paarse en groene hesjes. Twee spelers zijn neutraal en dragen geen overgooier. De bedoeling is om de bal maar eenmaal te raken. Dat gaat bij vlagen op een moordend hoog tempo.

Net als op de woensdag wordt er langdurig getraind. De A-ploeg doet een mooie partijvorm waarbij het acht (plus keeper) tegen zes is. Het achttal moet zien te scoren in twee kleine goaltjes, terwijl het zestal een groot doel met Gerónimo Rulli ervoor moet raken.

De jonkies en talenten doen aan de overzijde een afwerkoefening. Dieptebal, voorzet, scoren. Dat is het devies. Mika Godts en Anass Salah-Eddine moeten hier laten zien wat ze kunnen. Laatstgenoemde doet dat door een bal met een spectaculair uitgevoerde volley direct vanuit de lucht tegen de touwen te rammen. Hij lijkt er zelf ook tevreden mee. En terecht!

De training kan ik niet afzien. Mislintat zit al te wachten op alle vragen die de vertegenwoordigers van Ajax Life, De Telegraaf, Het Parool, Voetbal International en het Algemeen Dagblad op hem af gaan vuren. Op kekke blauwe Adidasfietsjes rijden we het enorme complex over richting de compound waar de spelers zitten en waar we met Mislintat kunnen spreken.

Wat hij allemaal heeft gezegd? Dat lees je later op deze site.

Aanbevolen
Ajaxfan Jeffrey glipt binnen bij Adidas voor selfie met held Klaassen

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >