Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Definitief: Bassey verruilt Ajax al na één seizoen voor Fulham

De wegen van Ajax en Calvin Bassey scheiden al na één seizoen. De 23-jarige verdediger vertrekt naar Fulham. Met de transfer is een bedrag van 22,5 miljoen euro gemoeid.

28 juli 2023 - 20:01
Basseyweg800
We kunnen helaas spreken over een mislukt huwelijk. © Pro Shots

Hoewel Bassey eerst leek te azen op een herkansing bij Ajax, zijn de kaarten inmiddels anders geschud. De verdediger kreeg van Maurice Steijn te horen dat hij zowel in het hart van de defensie als op de linksbackpositie niet de eerste keuze is. Daarmee werd een overstap naar de Premier League aanlokkelijker. Een transfer naar Fulham is voor beide partijen de beste oplossing.

We hadden het graag anders gezien, maar we kunnen na één seizoen gerust spreken over een mislukt huwelijk. Bassey werd aangekondigd als directe vervanger van Lisandro Martínez, maar hij kon de torenhoge verwachtingen niet waarmaken. Uiteindelijk kwam hij 39 keer in actie voor Ajax 1.

Met Bassey’s duelkracht en verdedigende kwaliteiten zit het wel goed, maar hij mist de opbouwende aspecten die juist bij Ajax heel belangrijk zijn. In Engeland wordt een ander soort voetbal gespeeld, waardoor de verdediger daar wellicht beter tot zijn recht komt. 

Aanbevolen
Herzogenaurach dag 5: laatste training, blauw fietsje en persdag

De totale transfersom ligt amper onder het aankoopbedrag dat Ajax vorig jaar overmaakte aan Rangers FC. Met dat geld mag Sven Mislintat vol aan de bak. De spoeling is centraal achterin immers behoorlijk dun. Voor die positie zijn alleen Jorrel Hato, Olivier Aertssen en Ahmetcan Kaplan overgebleven. Laatstgenoemde is echter nog wel even uit de running.

Nu de transfersommen inmiddels aardig binnenstromen, hopen we dat Mislintat spoedig een klap kan geven op de broodnodige inkomende transfers.

Aanbevolen
Steijn wil niet voor opties drie en vier op transfermarkt gaan

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >