Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Steijn wil niet voor opties drie en vier op transfermarkt gaan

Supporters van Ajax maken zich zorgen. De competitiestart komt met rasse schreden dichterbij. De ploeg van Maurice Steijn wacht nog op de komst van versterkingen. De trainer blijft rustig, wetende dat zijn ploeg nog niet af is.

28 juli 2023 - 17:58
Steijn 1200 (3)
Steijn weet dat Ajax dichtbij inkomende transfers is. © AFC Ajax

“Ik ben niet nerveus,” reageert Steijn tijdens een rondetafelgesprek met de pers in Herzogenaurach, waar Ajax Life ook onderdeel van is. “Natuurlijk wil ik de groep zoveel mogelijk compleet hebben. De competitie staat over twee weken voor de deur. Dat is een feit. Maar de spelers waar we mee bezig zijn, zijn uitstekende vervangers voor de spelers die zijn vertrokken.”

De samenwerking met Sven Mislintat als directeur voetbalzaken verloopt volgens Steijn uitstekend. Het duo hoopt op een spits als concurrent voor Brian Brobbey en ziet graag twee centrale verdedigers komen. Onder hen sowieso de Kroaat Josip Sutalo (23) van Dinamo Zagreb. Daar blijft Ajax de pijlen op richten. Steijn en Mislintat willen (nog) niet voor alternatief drie en vier gaan. “Daarom duurt het nu langer,” legt de trainer op kalme wijze uit.

“Voor twee spelers geldt dat we er heel dichtbij zijn als eerste opties. Het is alleen nog niet zo dat er een klap op kan worden gegeven. Dat is jammer. We hoopten dat een of twee aankopen tijdens het trainingskamp konden aansluiten. Waarom dat nog niet is gebeurd? Dat zit ‘m in vraag en aanbod wat betreft prijs en in Champions Leaguevoetbal, als we over spelers van die club praten.”

Aanbevolen
Steijn wil geen opgefokt en irritant gedrag zien bij Ajaxspelers

Met die club doelt Steijn op Dinamo Zagreb, waar Sutalo een belangrijke kracht is om kwalificatie voor het hoofdtoernooi van de Champions League af te dwingen. De Kroaten wonnen afgelopen week het belangrijke heenduel met 4-0 van FC Astana. Dat is mogelijk goed nieuws voor Ajax. De return lijkt de ploeg immers ook wel zonder Sutalo te kunnen. Daar hoopt Steijn ook op. “Misschien dat die uitslag alles wat makkelijker maakt, haha!”

“Het zijn onderhandelingen die volop gaande zijn,” gaat Steijn verder. De trainer straalt daarbij een vertrouwen uit dat de spelers die Ajax op het oog heeft, ook nog steeds gaan komen. “We hebben een bepaald budget. Op het moment dat we daar ver boven gaan, kunnen we zo’n speler al eerder hebben. Maar wat mag je uitgeven en belangrijk? Wat hou je over voor andere posities?”

Vindt Steijn het niet riskant dat Ajax eerst moet verkopen voor het zelf iets doet? “Het is een situatie waarin we niet anders kunnen. We willen echt voor de beste op elke positie gaan die we op het oog hebben. Dan duurt het nogmaals iets langer. Helaas. Dat is gewoon de realiteit. Daarmee moeten we dealen, hoe vervelend ook.”

Aanbevolen
Steijn legt uit waar je zijn Ajax straks aan herkent

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >