Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bassey trainde hele zomer door en hoopt op bonuspunten bij Steijn

Maurice Steijn verwelkomde woensdag een flinke lading van vakantie terugkerende internationals. De kwaliteit in de groep gaat daarmee flink omhoog. De spelers vertelden in koor blij te zijn om terug te zijn.

13 juli 2023 - 10:00
Bassey 1200
Bassey hoopt op verbetering onder Steijn. © AFC Ajax

Edson Álvarez en Jorge Sánchez zijn nog actief op de Gold Cup en haalden zelfs de finale. Het Mexicaanse tweetal is dus voorlopig nog niet van de partij. Ook Francisco Conceição sluit iets later aan. Mohamed Daramy liet wel zijn gezicht zien. Ook Benjamin Tahirovic begon aan zijn Amsterdamse avontuur. Dusan Tadic was op De Toekomst, maar ging vrij snel weer weg. Daar spelen dingen en dat blijven we uiteraard volgen.

Op de sociale media van Calvin Bassey zagen we hoe de verdediger tijdens zijn vakantie hard bleef werken. “Natuurlijk trainde ik de hele zomer door,” stelt hij lachend voor de camera van Ajax TV. “Je wilt in de beste vorm terugkomen. We hebben een nieuwe trainer, dus een goede start is belangrijk. Hopelijk scoor ik wat bonuspunten. Ik heb hard gewerkt, dus dat moet goedkomen. Ik ben blij om terug te zijn en kijk uit naar het nieuwe seizoen.”

Ook Devyne Rensch zag er happy uit. “Het gaat goed. Ik ben blij om terug te zijn. We beginnen met testen, fysio, kracht en hardlopen. Een beetje opstarten. Nee, ik ben niet bang voor de testen. Ze zijn zwaar, maar daar moet je gewoon even doorheen.”

Aanbevolen
PLIEP, een nieuw seizoen begint bijna!

Steven Bergwijn genoot van een vakantie met familie en vrienden. Een vakantie die hij ook even nodig had. “Het afgelopen seizoen was mentaal zwaar. Ik wilde mijn hoofd dus even goed leegmaken. Ik ben goed uitgerust en heb weer zin om te beginnen. De staf ken ik natuurlijk nog niet, maar ik laat het allemaal op me afkomen. Een frisse start maken en dan gaan we het zien. Wat het doel is? Kampioen worden en prijzen pakken. Ja, het mag weer beginnen. Honderd procent.”

We zagen Mohammed Kudus ook uit zijn auto stappen. “Ik ben terug en de zon is er gelukkig ook. Het is goed weer. Ik ben de afgelopen periode in Ghana geweest bij familie. Dat was leuk en rustig. Wat mijn verwachting is voor het komende seizoen? Dat we de eredivisie winnen en het beter doen in de Europa League.” Of Kudus hieraan bijdraagt, moet de huidige transferperiode uitwijzen.

Over Gerónimo Rulli gingen wat verhalen rond dat hij niet zou aarden in Amsterdam. Die indruk maakte hij woensdag niet. “Ik heb het weer in Nederland niet gemist, maar het is fijn om weer terug te zijn. Ik was een paar dagen in Argentinië. Daarna ging ik met het nationale elftal naar China en Indonesië. Vervolgens vloog ik naar Ibiza. Ik sloot mijn vakantie af in Valencia. Nu start de voorbereiding en we moeten goed trainen. Natuurlijk moeten we de nieuwe trainer leren kennen, maar het is fijn dat het echt weer gaat beginnen.”

Aanbevolen
Ajax dropt speciale vinylsingel van Three little birds

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >