Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vijfde plek is ‘Ajaxonwaardig’, maar Klaassen blijft strijdvaardig

Davy Klaassen redde zondag een punt (1-1) in De Kuip. Hij kopte een bal via Mats Wieffer over de doellijn. De teleurstelling overheerste bij de Ajacied, want het spel van Ajax was wederom ver onder de maat.

22 januari 2023 - 18:14
Klaassen 1200 (1)
Klaassen kopt raak via het been van Wieffer. © Pro Shots

Positief ingestelde mensen zullen zeggen dat Feyenoord de voorsprong op Ajax niet wist te vergroten, maar de realiteit is ook dat de ploeg voor de zesde keer achtereen niet wist te winnen. Klaassen behoort tot de groep mensen die dik ontevreden is. “Voor rust kwamen we maar moeilijk van de eigen helft af. Dan ziet iedereen er slecht uit. Niet dat Feyenoord tot grote kansen kwam, maar toch. We kwamen na rust iets beter in ons spel.”

Over zijn rol bij de gelijkmaker wilde Klaassen het eigenlijk niet hebben tegenover ESPN. “Of het doelpunt op mijn naam komt, interesseert me niet. Het maakt niet uit hoe de bal erin gaat. Ik wilde ‘m voorkoppen. Dat-ie zo over de doellijn gaat, is prima. Maar ik ben niet tevreden met dit gelijkspel. In de kleedkamer heerste vooral teleurstelling. Dat hoort ook zo.”

Aanbevolen
Berghuis: ‘Bepaalde media hebben de mensen enorm opgehitst’

Klaassen verscheen ook voor de microfoon bij de NOS en vertelde hoe de vlag er tijdens de rust bijhing in de catacomben van De Kuip. “Er vielen veel harde woorden over dat het anders moest. Je zag het in de tweede helft ook terug. We speelden beter dan in de eerste helft,” aldus de middenvelder die zich niet wilde laten aanpraten dat Ajax de doelstellingen moet bijstellen.

“Je speelt bij Ajax. Je kunt niet zeggen dat je de lat even omlaag gaat leggen. Zo werkt dat niet. We moeten met z’n allen keihard werken, zorgen dat we weer gaan winnen en dat Ajax weer komt te staan waar we horen. Het is Ajaxonwaardig dan we op de vijfde plek staan, maar we hebben nog zeventien potjes om dat recht te zetten.”

De komende wedstrijden speelt Ajax achtereenvolgens tegen FC Volendam (thuis), Excelsior (uit) en SC Cambuur (uit). “Dan moeten we volop gas geven,” weet Klaassen. “Ik kan het niet anders verwoorden.”

Aanbevolen
Schreuder: ‘We zijn groeiende en ik ben misschien de enige die het ziet’

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >