Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Berghuis: ‘Bepaalde media hebben de mensen enorm opgehitst’

Steven Berghuis was de man van de week richting de klassieker. Dat was hij tegen wil en dank. Na afloop van het 1-1-gelijkspel in De Kuip vertelde hij wat alle aandacht met hem en zijn familie doet.

22 januari 2023 - 17:20
Berghuis 1200
Berghuis nam stelling na afloop van de klassieker. © Pro Shots

“Ik kan ervoor kiezen geen interviews te geven, maar mensen moeten weten wat de afgelopen week met mij en mijn familie heeft gedaan,” trapt Berghuis af voor de camera van ESPN. “Ja, ik was de man van de week. Dat voelde ik wel en dat komt mede doordat de media het gebeuren rondom mijn persoon lekker aanwakkerde.”

Berghuis zei het rustig en ingetogen, maar door zijn stem heen was de boosheid te horen. “Onze trainer en Arne Slot spraken vooraf verstandige teksten, maar ik heb ook hele domme mensen aan het woord gehoord. Wat zo’n René van der Gijp allemaal roept op de televisie… Natuurlijk moet ik gewoon spelen in De Kuip. En dan het Algemeen Dagblad… Die vonden het verstandig om een foto van mij, schreeuwend in Ajaxshirt, op de cover te plaatsen. Zou dat helpen hoe ze in Rotterdam naar mij kijken?”

Aanbevolen
Onsamenhangend Ajax redt punt tegen Feyenoord en dit valt op

“Of RTL dat iets op Twitter gooit over een wedstrijd op leven en dood. Mensen – en zeker in de media – moeten beter nadenken voor ze wat roepen voor de sensatie. Waarom moet je zulke bewoordingen gebruiken? Ik heb zo veel ellendige dingen doorgestuurd gekregen,” verzucht Berghuis, die toegaf dat het hem allemaal niet onbewogen liet. Ook omdat zijn naasten ermee te maken kregen.

“Ik heb zelf geen Facebook en Twitter, maar ik kreeg zo veel dingen doorgestuurd. Mijn gezin krijgt dat ook mee. Net als mijn ouders en mijn enige oma die nog leeft. Zij stuurde me vanmorgen ook een bericht dat ze bezorgd is. De vijandigheid van supporters naar mij toe snap ik, maar mensen met verantwoordelijke functies en zo'n groot bereik moeten beter nadenken.”

Eenmaal binnen de lijnen genoot Berghuis van de ambiance. “Ik vond het prima in het stadion. De aankomst was ook goed. Feyenoordsupporters zijn teleurgesteld in mij omdat ik naar Ajax ging. Dat mag ook. Ze fluiten en ik hoor wat spreekkoren. De vijandigheid naar mij toe is prima, maar sommige dingen gaan natuurlijk veel te ver. Door de media zijn mensen ook enorm opgehitst. Dat doet wat met mij en mijn familie.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >