Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Oproep Slot: ‘Steun onze spelers en richt je niet op Berghuis’

Arne Slot kijkt uit naar de confrontatie tussen Feyenoord en Ajax. Hij heeft veel zin in de altijd beladen klassieker en hoopt dat randzaken niet de overhand krijgen.

20 januari 2023 - 15:43
Slot 1200
Randzaken moeten niet de overhand krijgen. © Pro Shots

De Kuip wordt momenteel omgebouwd tot een flinke vesting. Alles om te zorgen dat er geen gekke dingen gebeuren. Of dat nu gaat om de aankomst van de Ajaxselectie of wat er op de tribunes gebeurt als de bal eenmaal rolt. Autoriteiten houden op de achtergrond met alle scenario’s rekening.

Zo hangen er netten rondom het veld in De Kuip. De trainer werd er in zijn voorbeschouwing naar gevraagd. “Het is ontzettend jammer dat het nodig is. Ze hangen er uiteraard niet om het zicht te verbeteren, maar om te voorkomen dat er voorwerpen op het veld worden gegooid,” verzucht Slot.

Aanbevolen
Hoop, wanhoop en klassieker-clichés

“Het is mooi dat we de klassieker weer in een volle Kuip kunnen spelen. De vervolgstap is wel dat het weer kan zonder netten. En hopelijk een flink aantal stappen verder is het ook mogelijk dat er weer uitsupporters bij zijn,” aldus Slot, die benadrukte dat misdragingen een probleem van de samenleving zijn en niet specifiek van het voetbal.

De oefenmeester houdt er stevig rekening mee dat Steven Berghuis zondag start bij Ajax. Natuurlijk kent Slot alle sentimenten en hij heeft er een duidelijke mening over. “Ik zou het ontzettend jammer vinden als hij het mikpunt wordt. Berghuis is zo belangrijk geweest voor Feyenoord. Ik zou het voor hem persoonlijk heel jammer vinden.”

Aanbevolen
Schreuder: ‘Berghuis, Bergwijn en Kudus kunnen starten tegen Feyenoord’

“Ik wil dat de supporters onze ploeg steunen. Dán kunnen we ver komen,” doet Slot aanvullend een beroep op de eigen aanhang. “De aandacht moet helemaal niet uitgaan naar de tegenstander, maar naar onszelf. Ik hoop liederen voor Feyenoord te horen en niet tegen individuele spelers van de opponent.”

“Onze supporters moeten Feyenoord aanmoedigen. Daarvoor zijn we zelf ook aan zet. Wij moeten ze vanaf de start aanleiding geven om achter de ploeg te gaan staan. Het zou helpen dat de fans ons vervolgens positief steunen, ongeacht hoe het loopt. Ik hoop dat de supporters daarbij mijn verwachtingen in positieve zin overtreffen.”

Wij hopen vooral dat Ajax De Kuip stil weet te spelen. Daarvoor zal onze club wel véél beter voor de dag moeten komen dat het de laatste weken deed.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >