Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schreuder: ‘We zijn groeiende en ik ben misschien de enige die het ziet’

Welk gevoel overheerst na het 1-1-gelijkspel tegen Feyenoord? Ajax knokte zich in De Kuip terug naar een punt, maar won voor de zesde keer op rij niet in de eredivisie. Toch ziet Alfred Schreuder progressie.

22 januari 2023 - 17:34
Schreuder Klassieker 1200
Schreuder ziet een ploeg met strijdlust. © Pro Shots

“In de eerste helft gebeurde er voor beide doelen niet veel,” analyseert Schreuder het duel voor de camera van ESPN. “We hadden moeite de vrije man te vinden. Het druk zetten ging wel goed, al leek Feyenoord optisch wat agressiever.”

Ondanks dat er weinig lijn zat in het spel van Ajax, kregen de Amsterdammers wel twee prima mogelijkheden. Mohammed Kudus had de openingstreffer voor het inkoppen, maar mikte de bal voorlangs. Jurriën Timber stuitte even later op Justin Bijlow. “Qua mogelijkheden was dat het inderdaad wel, maar het waren wel goede kansen,” aldus Schreuder.

De hoofdcoach omschreef de klassieker op voorhand als een fantastische wedstrijd, met een mooie sfeer. Na een wat tegenvallende eerste helft, zag hij zijn ploeg na rust beduidend beter voor de dag komen. “Feyenoord speelde goed, maar ik zag in de tweede helft ook een prima Ajax. Met spelers die streden voor wat ze waard zijn en aan het einde misschien wel een penalty verdienden.”

Aanbevolen
Berghuis: ‘Bepaalde media hebben de mensen enorm opgehitst’

In de slotfase ontbrandde de wedstrijd eigenlijk pas. Toen stonden er plots twee teams op het veld die vol voor een driepunter gingen. Eindelijk was het heilige vuur weer even bij Ajax te zien, maar genoeg voor een overwinning was het niet.

Schreuder legde na het laatste fluitsignaal wederom de nadruk op de dingen die goed gingen. Hij ziet progressie. “Er zit strijdlust in de ploeg. Anders kom je in deze wedstrijd ook niet terug. We kregen bovendien nog mogelijkheden op meer. Er staat een elftal op het veld met spelers die voor elkaar vechten. Dat zag je na de rode kaart tegen FC Twente en ook nu. We zijn groeiende en ik ben misschien de enige die het ziet,” besloot hij zijn verhaal.

Groeiende of niet, Ajax heeft nu al zes eredivisieduels op rij niet meer gewonnen. Daarmee evenaart de ploeg een negatief record van eind jaren negentig. In de komende duels telt slechts één ding en dat is winnen.

Aanbevolen
Onsamenhangend Ajax redt punt tegen Feyenoord en dit valt op

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >