Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Negental Jong Ajax onderuit op bezoek bij De Graafschap

Jong Ajax beleefde vrijdag een avond om snel te vergeten. Op bezoek bij De Graafschap werd niet alleen met 3-0 verloren, maar kreeg het ook twee rode kaarten.

14 januari 2023 - 10:28
Grajaj800
De verbazing bij Hlynsson is goed te begrijpen. © Pro Shots

In Doetinchem verscheen een onervaren Jong Ajax aan de aftrap. Het was een logisch gevolg van de griepgolf die flink huis heeft gehouden in de selectie van het eerste elftal. Veel jongens die normaal gesproken minuten maken in het talentenelftal, werden doorgeschoven naar Ajax 1. Zodoende bleef er op De Vijverberg nog jonger grut over.

De onervaren ploeg van John Heitinga moest in de openingsfase een Doetinchemse storm zien te overleven. De Graafschap hielp drie kansen om zeep, maar de vierde keer was het wel raak. Charlison Benschop tikte een lage voorzet langs doelman Tom de Graaff. De talenten mochten van geluk spreken dat ze niet met een grotere achterstand gingen rusten.

Aanbevolen
Schreuders elf: hoe start jij tegen FC Twente nu ziekenboeg leegstroomt?

Kristian Hlynsson haalde de rust niet. Hij werd in de eerste helft met een dubieuze rode kaart van het veld gestuurd. Na een onschuldig duel waar werkelijk niks aan de hand was, mocht hij inrukken. Hlynsson snapte er logischerwijs helemaal niks van. Een tiental Jong Ajacieden bleef verbijsterd achter.

Het ging in de tweede helft van kwaad tot erger. De net ingevallen Neal Viereck trok na een uitbraak van De Graafschap aan de noodrem. Het kwam ook hem op een rode prent te staan. De negen overgebleven Ajacieden waren vanzelfsprekend niet bij machte de wedstrijd nog om te draaien. De thuisploeg liep via Benschop en Devin Haen uit naar 3-0.

Ondanks de nederlaag, gaf Heitinga zijn ploeg na afloop een compliment. “We wisten vooraf dat het met dit jonge elftal heel moeilijk zou worden. Er zijn veel jongens met potentie, maar zij hebben nog niet de ervaring om op dit niveau te spelen. Laat staan als je met negen man komt te staan. Ze hebben vooral in de arbeid gestreden. Dat is een compliment waard.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >