Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schreuders elf: hoe start jij tegen FC Twente nu ziekenboeg leegstroomt?

Ajax maakt zich op voor een uiterst belangrijk eredivisieduel. FC Twente komt zaterdag op bezoek in Amsterdam. Hoe vang jij die wedstrijd aan, nu de ziekenboeg langzaam leegstroomt?

13 januari 2023 - 15:24
Training 1200
Maak jij direct weer gebruik van Berghuis en Kudus? © AFC Ajax

Veel schijnwerpers zijn zaterdag gericht op de Johan Cruijff Arena. Na vier competitiewedstrijden op rij zonder zege, is een driepunter bittere noodzaak voor Ajax. Bij een nederlaag wipt de huidige nummer vier van de eredivisie bovendien over de Amsterdammers heen op de ranglijst.

Kortom, de belangen zijn groot. Net zoals de zorgen bij Schreuder groot waren. Hij had immers te dealen met een overvolle ziekenboeg. Gelukkig voor de hoofdtrainer lijken veel Ajacieden net op tijd hersteld om zaterdag minuten te kunnen maken.

Op de sociale mediakanalen van de club zagen we vrijdag een trainingsfilmpje verschijnen, waarbij Jurriën Timber, Edson Álvarez, Mohammed Kudus, Steven Berghuis, Steven Bergwijn en Youri Regeer allemaal van de partij zijn. Of Brian Brobbey ook tijdig fit is om in actie te komen, is vooralsnog onduidelijk. Al verwacht Schreuder hem er gewoon bij.

Tegelijkertijd is het niet aannemelijk dat veel van griep herstelde spelers direct een basisplaats krijgen toebedeeld. Daarvoor raakt het energietankje dan immers te snel leeg. Bovendien maakten jongens als Francisco Conceição en Kian Fitz-Jim in de afgelopen twee duels een prima indruk.

Wie verschijnen er tegen FC Twente aan de aftrap? Die vraag schuiven we graag door naar jou! We zijn benieuwd hoe jouw ideale formatie eruit ziet. Tijd dus om aan de slag te gaan.

Open onze Ajax Life-app of download deze wanneer je dat nog niet hebt gedaan. Klik daarna op het tabblad ‘de tribune’, selecteer het duel met FC Twente en creëer een succesvol team.

Denk je een winnend elftal te hebben samengesteld? Mooi, dan is het zaak om jouw opstelling op socials te knallen, voorzien van #schreuderself. Eens zien wat je medesupporters er allemaal van vinden. Succes!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >