Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Kleurloos Ajax beleeft moedeloze avond tegen FC Twente

De eerste thuiswedstrijd van 2023 mondde voor Ajaxsupporters uit in een frustrerende avond. Voor de vijfde maal op rij wist de ploeg van Alfred Schreuder in de eredivisie niet te winnen. De moedeloosheid zie je terug in ons fotoverslag van Ajax - FC Twente (0-0).

Door Jordy Haak
15 januari 2023 - 10:29
Wand 1200
De nieuwe graffitiwand is het tofste beeld van de avond. © De Brouwer

Na een XL-winterstop voelde het in eerste instantie fijn de stadiontrappen van de Johan Cruijff Arena weer te mogen beklimmen. Lekker bijpraten met je maten en gezamenlijk genieten van ons mooie cluppie. Van dat laatste kwam zo goed als niets terecht. Sterker nog, het duel met Twente was er eentje die we het liefst direct uit ons geheugen zouden wissen.

Wie niet beter wist, dacht dat een groep tweederangs acteurs zich had verkleed als Ajaxspelers. We zagen elf nerveuze voetballers, die zonder een duidelijk idee over het veld waggelden. Waar is toch het team gebleven dat met de borst vooruit het strijdtoneel betreedt? De ploeg die met dominant en attractief voetbal de supporters vermaakt.

Aanbevolen
Rulli over keuze voor Ajax, onzekere defensie en klassieker

Voorheen stonden tegenstanders in de Arena vaak al met 1-0 achter voordat het eerste fluitsignaal had geklonken. Momenteel is eerder het tegenovergestelde het geval. Ajax is onherkenbaar en speelde voor het eerst in de clubhistorie vier eredivisieduels op rij gelijk. Geen statistiek om trots op te zijn.

Bovendien werd de ploeg van Alfred Schreuder al vrij vroeg in de wedstrijd gereduceerd tot een tiental, na een rode kaart voor Devyne Rensch. Kortom, de gifbeker lijkt helemaal leeg te moeten. Het zijn frustrerende conclusies, met de klassieker op de komst. Helaas kunnen we het niet mooier maken.

Onze fotograaf De Brouwer schoot wel weer fijne plaatjes. Bijvoorbeeld van de nieuwe graffitiwand op Zuid. We hebben de fraaiste beelden verwerkt in ons fotoverslag.

Na het plaatjes kijken, kun je nog een (protest)stem uitbrengen op jouw Ajacied van de Wedstrijd

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >