Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Rulli over keuze voor Ajax, onzekere defensie en klassieker

Gerónimo Rulli was een belangrijke kracht bij Villarreal CF. Toch koos de dertigjarige doelman vol overtuiging voor een transfer naar Ajax. Na afloop van het competitieduel met FC Twente (0-0) legt hij uit waarom.

Door Jordy Haak
15 januari 2023 - 02:02
Rulli Ajatwe 1200
Rulli kent de rivaliteit tussen Ajax en Feyenoord. © Pro Shots

Zijn keuze voor een transfer naar Amsterdam is immers best verrassend. Vaak maken spelers vanuit de eredivisie de stap naar een grotere club in het buitenland. Rulli bewandelt de omgekeerde weg. Hij was een vaste waarde onder de lat bij Villarreal, in een competitie die hoger staat aangeschreven. Toch hoefde hij geen moment na te denken toen Ajax bij hem aanklopte.

“Ik kom hier namelijk bij een prachtige club te spelen. Een van de beste ter wereld. Voor mij behoort Ajax historisch gezien tot een rijtje met clubs als Manchester United, FC Barcelona en AC Milan,” zo vertelt de Argentijn tijdens de persconferentie in zijn beste Engels. “Toen Ajax zich meldde, wist ik direct dat ik moest gaan. Het maakt niet uit dat de competitie kleiner is, want ik wil hier zijn.”

Het zijn mooie woorden van Rulli, die wel wat gek aanvoelen na het doelpuntloze gelijkspel tegen Twente. Terwijl we nog vol in het chagrijn zitten, praat de winteraanwinst vol bewondering over zijn nieuwe club. We zouden graag in dat enthousiasme opgaan, maar Ajax stemt ons de laatste tijd simpelweg niet vrolijk. Het duel met Twente vormde daar geen uitzondering op.

Hoe ervaarde Rulli zijn eerste wedstrijd in de Johan Cruijff Arena? “Ik maakte een paar foutjes, maar ben wel blij dat ik de nul heb gehouden. Voor mij was het nieuw om met deze spelers in het veld te staan. Zo had ik bijvoorbeeld nog niet eerder met Jurriën Timber samengespeeld,” vertelt hij.

Aanbevolen
Schreuder kan niet verklaren waarom Ajax tegen Twente nerveus begon

“Ik moet mijn teamgenoten nog beter leren kennen. Net als de manier van spelen. Het is immers mijn eerste week hier, maar ik ben blij dat ik mocht debuteren en dat ik onderdeel ben van deze grote club. Vandaag was een lastige wedstrijd voor ons. Of de defensie onzeker oogde? We maakten fouten, maar het belangrijkste is de spirit van het team. Met tien man hebben we beter verdedigd dan met elf. We wilden winnen, zeker thuis voor de eigen supporters. De volgende wedstrijd moeten we beter zijn.”

Die volgende wedstrijd is niet zomaar een potje. Ajax reist af naar Rotterdam voor het treffen met Feyenoord. “De Clasico,” glimlacht Rulli. “Ik ken de rivaliteit tussen beide clubs. Deze wedstrijd is ontzettend belangrijk voor de supporters en voor ons. Feyenoord is momenteel de koploper en wij moeten winnen.”

Het winnen van het WK omschrijft Rulli als de mooiste ervaring van zijn leven. Met Argentinië heeft hij geschiedenis geschreven en de mensen blij gemaakt. In de perszaal van de Johan Cruijff Arena krijgt hij gekscherend de vraag of hij in Amsterdam al een nieuwe Messi heeft gespot.

“Dat niet, maar er lopen erg goede en jonge spelers hier rond,” is zijn serieuze antwoord. “Jongens als Francisco Conceição en Timber hebben mij verrast. Hoe ik mijn eigen kwaliteiten zou omschrijven? Ik ben een harde werker, die altijd alles geeft. Ik probeer kalm te zijn en goede energie in de ploeg te brengen.”

Hoewel we er flink de pest in hebben dat Ajax al voor de vijfde eredivisiewedstrijd op rij punten verspeelde, slaagt Rulli er toch in soms een glimlach op ons gezicht te toveren. Zo vertelden Nico Tagliafico en Lisandro Martínez alleen maar positieve verhalen aan hem over Ajax en de ‘geweldige supporters’. Maar werd hij ook bijgepraat over het typisch Nederlandse hondenweer?

“Pfoe, het weer was vooral woensdag zwaar. Nee, het is geen Spanje. Daar keep je in korte mouwen. Hier is eerder sprake van het tegenovergestelde. Veel wind en iedere dag regen,” stelt hij met een grijns, voordat er rond middernacht een einde wordt gemaakt aan het perspraatje van de nieuwe Ajaxdoelman.

Aanbevolen
Dit valt op terwijl onherkenbaar Ajax opnieuw punten verspeelt

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >