Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dit valt op terwijl onherkenbaar Ajax opnieuw punten verspeelt

Ook in het nieuwe jaar loopt het nog voor geen meter bij Ajax. Tegen FC Twente werden opnieuw dure punten verspeeld (0-0). Dit viel op tijdens een frustrerende avond in de Johan Cruijff Arena.

14 januari 2023 - 22:59
Ajatweverslag800
In werkelijk niets herkenden we ons cluppie. © Pro Shots

Hallo, zijn we wakker?
De schrik zat er meteen goed in bij Ajax. Slechts vijf minuten na het beginsignaal schoot Václav Cerny op de paal. Eén waarschuwgingsschot bleek niet genoeg, want luttele seconden later belandde de bal wederom op het houtwerk. Ditmaal via een kopbal van Michel Vlap en de rug van Gerónimo Rulli.

Of Ajax na twee dotten van kansen wél wakker was geschud? Nope… Devyne Rensch ging in de fout, verspeelde de bal en zag hoe Ricky van Wolfswinkel op het Amsterdamse doel afstoomde. Toen Rulli ook nog eens werd omspeeld, telden we de openingstreffer al. Gelukkig ging het spreekwoord ‘drie keer is scheepsrecht’ deze keer niet op.

Van kwaad tot erger
Wat de thuisploeg daar tegenover zette? Een kopbal van Davy Klaassen, die door Lars Unnerstall uit de verre hoek werd getikt. Daarmee hebben we ook gelijk het enige hoogtepuntje aan Ajaxzijde benoemd. Verder zagen we met lede ogen aan hoe de ene na de andere opbouwende fout werd gemaakt. De Ajacieden deden maar wat. In werkelijk niets herkenden we ons cluppie. Alsof elf acteurs zich hadden verkleed als Ajaxspelers.

Kon het dan allemaal nog erger? De vraag stellen, is ‘m beantwoorden. Rensch trok aan de noodrem bij Van Wolfswinkel, waarna hij met rood mocht inrukken. We vragen ons af of de verdediger het überhaupt heeft meegekregen. In zijn val landde hij op de hak van zijn tegenstander, waardoor het lichtje uitging en hij met een brandcard van het veld moest. Een trieste aftocht, op een toch al pijnlijke avond. 

Counterploeg
Het spel werd er na rust niet beter op, ook niet toen Brian Brobbey in de pauze werd gewisseld voor Mohammed Kudus. Vriendelijk was het overigens al lang niet meer. Kaarten, gemene tackles, opstootjes en (soms terecht) gezeur bij de scheids. Ondertussen begon Ajax steeds meer op een counterploeg te lijken. Het leverde zelfs bijna een treffer op, maar Kenneth Taylor zag zijn schot net naast gaan.

Verder kwam Ajax nauwelijks nog aan voetballen toe. Richting de eindfase van het duel was het vooral tegenhouden. De tank van Francisco Conceição was inmiddels aardig leeggelopen. Steven Bergwijn verving hem. Daarmee viel bij Ajax ook gelijk het laatste stukje snelheid en bevlieging weg.

Het doelpuntloze gelijkspel tegen Twente zorgt ervoor dat Ajax nog verder wegzakt op de ranglijst. Onze club staat momenteel derde, maar kan na dit weekeinde zelfs vierde komen te staan. Zucht...

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >