Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax speelt onder leiding van Kreek gelijk bij Helmond Sport

Een John Heitinga-loos Jong Ajax heeft vrijdag opnieuw punten gemorst. Dat gebeurde dit keer op bezoek bij Helmond Sport. De jeugdige ploeg van interim-trainer Michel Kreek bleef steken op een 1-1-gelijkspel.

28 januari 2023 - 09:44
Heljaj800
Jong Ajax wacht nog altijd op de eerste zege in 2023. © Pro Shots

Heitinga stapte vrijdag niet in de bus richting Helmond, maar bereidde zich met het eerste elftal voor op het uitduel met Excelsior. Na het ontslag van Alfred Schreuder werd de oud-verdediger aangewezen om in ieder geval zondag op de bank te zitten bij Ajax 1. Kreek vulde op zijn beurt de vrijgekomen vacature bij Jong Ajax in.

Voor hoe lang Heitinga de honneurs bij het eerste elftal waarneemt – en in welke hoedanigheid – is vooralsnog onbekend. Als we Kreeks woorden bij ESPN horen, lijkt het in ieder geval uitgesloten dat hij nog terugkeert bij Jong Ajax. “In het persbericht staat dat John is doorgeschoven naar het eerste elftal, dus dat lijkt me duidelijk.” 

Terug naar de Helmond, waar Jong Ajax ondanks het vele balbezit weinig creëerde. Het meest dreigende moment kwam voort uit een vrije trap van Kristian Hlynsson, die door doelman Mike Havekotte via de paal uit het doel werd gewerkt.

Aanbevolen
Heitinga neemt tegen Excelsior plaats op bank bij Ajax

Christian Rasmussen was in de tweede helft wel succesvol vanuit een standaardsituatie. De Deen had er de hulp van de Helmondse muur voor nodig, maar de bal vloog er wel in. Lang kon Jong Ajax de voorsprong helaas niet vasthouden. De bal lag vijf minuten na de openingsgoal alweer aan de andere kant in het net.

Ondanks enkele grote kansen voor Helmond, werd er niet meer gescoord. Zodoende blijft Jong Ajax bungelen in de onderste regionen van de Keuken Kampioen Divisie. De jacht op de eerste overwinning van 2023 krijgt maandag 6 februari een vervolg. Dan krijgen de talenten op De Toekomst bezoek van PEC Zwolle.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >