Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Heitinga neemt tegen Excelsior plaats op bank bij Ajax

John Heitinga neemt in ieder geval in Rotterdam het stokje over van Alfred Schreuder als hoofdtrainer van Ajax. De 39-jarige oefenmeester staat zondag tijdens de uitwedstrijd bij Excelsior langs de lijn.

27 januari 2023 - 18:37
Heitinga 1200
Heitinga staat zondag langs de lijn. © Pro Shots

Dit maakte Ajax vrijdag bekend. De positie van Schreuder was na een dramatische reeks wedstrijden – waarin geen progressie waarneembaar was – onhoudbaar geworden. Het zwaar ondermaatse 1-1-gelijkspel tegen FC Volendam was voor de clubleiding de druppel die de emmer deed overlopen. Direct na het laatste fluitsignaal werd Schreuder ontslagen, waarna rap moest worden geschakeld.

De eredivisie wacht immers op niemand. Zondag staat het uitduel met Excelsior alweer op het programma. Vanuit de bestuurskamers van de Johan Cruijff Arena werd daarom een beroep gedaan op Heitinga om de vrijgekomen positie zondag in te vullen. 

Aanbevolen
Tadic schaamt zich diep: ‘Voel me verantwoordelijk voor ontslag trainer’

De keuze voor Heitinga is niet onlogisch. Als kind van de club kent hij Ajax door en door. Al op zevenjarige leeftijd liep hij rond op De Toekomst en tien jaar later maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht. Na zijn actieve carrière als voetballer bouwde Heitinga zijn trainersloopbaan rustig op. Volledig bij zijn cluppie in Amsterdam.

Hij was assistent van Marcel Keizer bij Jong Ajax en had vervolgens de leiding over Ajax onder 18 en Ajax onder 19. Sinds mei 2021 is hij de eindverantwoordelijke bij de beloftenploeg. In zijn rol als trainer werkte Heitinga veelvuldig samen met talenten als Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Donny van de Beek. Maar ook met huidige eerste elftalspelers als Devyne Rensch en Jurriën Timber.

Voor hoe lang Heitinga de honneurs bij het eerste elftal waarneemt, is vooralsnog onbekend. 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >