Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax onderuit na uiterst knullig moment Warmerdam

Jong Ajax blijft in de onderste regionen van de Keuken Kampioen Divisie bivakkeren. De talentenploeg van hoofdtrainer John Heitinga verloor maandag met 1-2 van Roda JC en is inmiddels terug te vinden op plek vijftien.

24 januari 2023 - 10:08
Fitz Jim Jong 1200
Fitz-Jim is verkozen tot beste talent. © Pro Shots

Het verzamelen van punten blijkt de laatste tijd niet alleen voor de hoofdmacht een hels karwei. Ook Jong Ajax wist in de laatste zeven competitiewedstrijden niet meer te winnen. Het team van Heitinga noteerde op 4 november van het vorige jaar voor het laatst een driepunter. Destijds op bezoek bij FC Dordrecht.

De hamvraag was zodoende of er maandag weer eens wat te vieren viel op De Toekomst. Aan het begin van de avond wel. Kian Fitz-Jim – die eerder deze maand zijn debuut maakte in Ajax 1 – was namelijk verkozen tot beste talent van de tweede periode in de Keuken Kampioen Divisie. Hij kreeg uit handen van zijn vader een bronzen schild overhandigd en kon op applaus rekenen vanaf de goedgevulde tribunes.

De Amsterdammers begonnen vervolgens ook prima aan het thuisduel met Roda JC. Jong Ajax kwam via Donny Warmerdam op voorsprong. Hij kopte raak uit een vrije trap van Kristian Hlynsson. Laatstgenoemde kreeg vorige week op bezoek bij De Graafschap een belachelijke rode kaart, maar kon toch aan de aftrap verschijnen omdat de onterechte prent werd geseponeerd.

Aanbevolen
Dolberg: ‘Soms mis ik Ajax’

Tot zover was er niks aan de hand voor het talententeam van Heitinga, maar in de slotminuten van de eerste helft kantelde de wedstrijd volledig. Nadat Dylan Vente de gelijkmaker op het scorebord had gebracht, was Warmerdam nogmaals trefzeker. Ditmaal echter in het verkeerde doel…

Een diepe bal kon door de verdediger relatief rustig worden teruggekopt op doelman Tom de Graaff, maar door miscommunicatie ging dat helemaal mis. De keeper was al onderweg om de bal te onderscheppen, toen Warmerdam zijn hoofd er nog tegenaan zette. Het doel was leeg en de bal hobbelde prompt aan de verkeerde kant langs de paal.

Daardoor zocht Jong Ajax plots met een achterstand de kleedkamers op voor de rust. Toch valt de uiteindelijke 1-2-nederlaag niet onverdiend te noemen. In de tweede helft was Roda JC namelijk de betere ploeg. De equipe van Heitinga had geluk dat met name Bryan Limbombe een aantal grote kansen onbenut liet.

Voor het eindresultaat had dat overigens geen effect meer. Jong Ajax blijft zodoende zoekende naar zijn eerste overwinning van 2023. De beloftenploeg vervolgt de competitie vrijdag met een uitwedstrijd bij Helmond Sport.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >