Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Banel schiet Jong Ajax in slotfase naar punt tegen FC Eindhoven

Ajax 1 hervat de competitie op zondag, maar voor Jong Ajax ging het balletje vrijdag al rollen. De beloftenploeg nam het in eigen huis op tegen FC Eindhoven. De talenten keken lang tegen een achterstand aan, maar stapten dankzij Jaydon Banel alsnog met een punt van het veld: 1-1.

07 januari 2023 - 10:09
Jaieind800
Zie hier de gelijkmaker van Banel. © Pro Shots

In de Keuken Kampioen Divisie lag het voetbal korter stil dan op het hoogste niveau. Jong Ajax speelde zijn laatste wedstrijd van 2022 op 15 december, uit bij Jong PSV (2-2). Met FC Eindhoven stond de eerste tegenstander van het nieuwe kalenderjaar op het programma. Een thuisduel tegen de nummer vier van de competitie. Dat belooft wat, toch? 

De wedstrijd viel uiteindelijk tegen. De aanwezige supporters moesten twintig minuten wachten op de eerste doelkans, waar Charlie Setford met meer geluk dan wijsheid zijn goal schoon hield. Ook Jong Ajax kreeg een grote mogelijkheid, maar het lukte Donny Warmerdam niet om een voorzet van dichtbij binnen te koppen.

Setford moest kort na rust alsnog vissen, nadat Evan Rottier aan de aandacht van de wit-rood-witte verdediging was ontsnapt. De aanvaller omspeelde de Jong Ajaxdoelman en werkte rustig binnen. De talentenploeg ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker, die uiteindelijk pas vlak voor tijd viel. 

Aanbevolen
Tagliafico en Martínez gaven Rulli goed gevoel over Ajax

Lorenzo Lucca kreeg de kans zijn ploeg al eerder naar een punt te schieten, maar zijn puntertje ging naast. Ondertussen werd de jonge ploeg van Heitinga nog een stukkie jonger. Chahine van Bohemen en Stanis Idumbo-Muzambo – twee spelers uit de onder 18 – maakten hun debuut in het betaalde voetbal.

Zij zagen hoe Banel zijn ploeg op de valreep alsnog naast FC Eindhoven schoot. Een corner belandde uit de kluts voor de voeten van de aanvaller, die niet twijfelde en de trekker overhaalde. De gelijkmaker zorgde voor meer geloof bij de thuisploeg, maar de talenten moesten uiteindelijk toch genoegen nemen met een punt.

Luister naar Ajax Life Podcast over Rulli en NEC-uit!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >