Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tagliafico en Martínez gaven Rulli goed gevoel over Ajax

Gerónimo Rulli werd vrijdag officieel gepresenteerd als nieuwe doelman van Ajax. De dertigjarige Argentijn komt over van het Spaanse Villarreal CF en ligt na de nodige krabbels vast tot de zomer van 2026. De keuze voor Ajax was makkelijk, zo verklaart Rulli.

06 januari 2023 - 21:24
Rulli 1200 (2)
Tagliafico en Martínez deden een goed woordje. © AFC Ajax

“Ik ben heel erg blij en trots om hier te zijn,” steekt de winteraankoop van wal op de clubwebsite. “Toen de mogelijkheid zich voordeed, hoefde ik geen moment na te denken. Ik ben de club heel dankbaar dat ze me hebben gehaald. Ik kan niet wachten om mijn collega’s te ontmoeten. Ik wil prijzen winnen en mooie dingen laten zien bij deze club.”

Alfred Schreuder verklaarde eerder op de dag al dat Rulli de beoogd eerste doelman van Ajax wordt, maar het leek hem twijfelachtig of de wereldkampioen zondag al inzetbaar is op bezoek bij NEC. Het wekt geen verbazing dat Rulli na de interesse van Ajax sprak met Lisandro Martínez en Nico Tagliafico. Het duo wist hun landgenoot te enthousiasmeren voor zijn nieuwe avontuur.

“Zij spraken vol lof over de club. Ze vertelden dat het een geweldige club is met fantastische supporters. Ajax is een grote club in Nederland, dus de beslissing was makkelijk. Iedereen heeft me hier heel goed ontvangen en ik heb heel veel zin om te beginnen.”

Aanbevolen
Rulli gehaald als eerste doelman, komst Ziyech geen prioriteit

Volgens Rulli was het Klaas Jan Huntelaar die hem voor het eerst belde. Dat gebeurde tijdens het voor Rulli succesvolle WK in Qatar. “Vanaf dat moment sprak ik hem vaker, evenals trainer Schreuder. Toen moesten we wachten tot de markt openging en de transfer in gang kon worden gezet. Ik ben heel blij met de interesse en de manier waarop Ajax met me omging, zonder dat de club me kende.”

Argentinië speelde in de kwartfinale van het WK in Qatar tegen het Nederlands elftal. “De wedstrijd tussen Argentinië en Nederland voelde als een finale voor ons. In die wedstrijd behaalden we een groot deel van de uiteindelijke overwinning. Ik hoop dat het gevecht nu is opgehouden,” zegt Rulli met een glimlach.

De nieuwe sluitpost kijkt ernaar uit om samen te gaan spelen met verschillende internationals. “Ik ken een groot deel van die jongens en weet wat voor goede voetballers het zijn. Dat hebben ze tijdens het WK ook laten zien. Nu moet ik met ze gaan werken. We gaan samen voor dezelfde doelen. Daar ga ik van genieten, want daar ben ik voor gekomen.”

Rulli – die te boek staat als een goede lijnkeeper – voelt dat hij nog elk jaar een completere goalie wordt. “Ik heb gelukkig erg goede keeperstrainers gehad van wie ik veel heb geleerd. Ik denk dat ik me vooral onderscheid vanwege de rust die ik heb in het doel,” aldus de fanatieke Rulli, die bovendien stelt slecht tegen zijn verlies te kunnen.

Aanbevolen
Schreuder ziet frisse Ajacieden in verkleinde spelersgroep

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >