Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Heitinga zag geen angstig, maar voorzichtig Ajax

Ajax eindigde de thuiswedstrijd tegen 1. FC Union Berlin met dezelfde stand als waar het mee begon: 0-0. Onze ploeg speelde zonder lef en creëerde nauwelijks kansen. Of Ajax te angstig voetbalde? John Heitinga noemt het eerder voorzichtigheid.

16 februari 2023 - 22:03
Heitingaajafcu800
Heitinga zag dat Ajax nul keer op doel schoot. © Pro Shots

“Het was een moeilijke wedstrijd tegen een stugge tegenstander,” zo beschouwt de trainer na. “Je komt na zes seconden gelijk in een situatie waarin je een corner moet verdedigen. We moesten sowieso veel standaardsituaties verdedigen. Gelukkig stond er een geweldige keeper op doel, die er veel ballen heeft uitgehaald.”

Heitinga zag een elftal dat vocht voor elkaar, maar dat niet het verschil kon maken aan de bal. Ajax creëerde niet tot nauwelijks kansen. Waar dat volgens de oefenmeester aan lag? “We moeten meer lopen voor elkaar, vaker de diagonale bal geven en meer aan kantwissels doen. We moeten vaker de diepte achter de laatste linie zoeken, ook al zijn de ruimtes klein.” 

Aanbevolen
Timber omschrijft Bassey als speler die nooit opgeeft

Met de invalbeurt van Brian Brobbey hoopte Heitinga meer power in de ploeg te brengen. Ook Davy Klaassen viel na rust in. De trainer legt uit waarom hij de middenvelder in eerste instantie passeerde. “We wilden meer balans op het middenveld creëren, door Edson Álvarez met zijn gogme daar neer te zetten en Kenneth Taylor als passer.” 

Ajax speelde iets beter na rust, maar het was niet goed genoeg om Union Berlin te verslaan. Er ontbrak lef bij de Ajacieden. Zat er angst in de ploeg? “Zo wil ik het absoluut niet noemen. We waren eerder voorzichtig, maar dat betekent natuurlijk niet dat je langzaam moet voetballen en laag op het veld moet staan. We waren te statisch.”

Tot slot kreeg Heitinga de vraag op zich afgevuurd of hij zich zorgen baart over het feit dat Ajax nul keer op doel schoot. “Je krijgt niet veel kansen tegen deze stugge ploeg, maar dat baart me geen zorgen. In de afgelopen wedstrijden hebben wel veel kansen gehad en goals gemaakt. Als we in Berlijn beter voor de dag komen, ga ik ervan uit dat we daar wel op doel schieten.”

Aanbevolen
Dit valt op terwijl Ajax en Union Berlin allebei niet scoren

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >