Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Timber omschrijft Bassey als speler die nooit opgeeft

Jurriën Timber weet dat Ajax volgende week een zware opgave wacht in Stadion An der Alten Försterei. Na het doelpuntloos gelijkspel tegen 1. FC Union Berlin moet in Duitsland het verschil worden gemaakt, tegen een opponent die uitermate stug mag worden genoemd.

Door Jordy Haak
16 februari 2023 - 22:16
Timber Ajafcu 1200
Timber noemt Union een hele stugge ploeg. © Pro Shots

“Pfoe, stug was het zeker,” reageert de verdediger op de persbabbel na afloop. Timer vindt het belangrijk te achterhalen waarom het allemaal zo moeizaam verliep bij Ajax, maar stelt dat het zo vlak na de wedstrijd lastig is om conclusies te trekken. Eigenlijk wil hij eerst de beelden terugzien.

“Waarom het zo lastig ging, moeten we analyseren. Union is een sterke ploeg, die verdedigend goed stond. We gaan de wedstrijd nog terugkijken en moeten dan kritisch op onszelf zijn. Daarbij moeten we ook kijken waardoor we zo weinig kansen hebben gecreëerd.”

In negentig minuten voetbal loste Ajax geen enkel schot op doel. Dat gebeurde voor het laatst in de uitwedstrijd tegen Getafe in 2020. Het hielp allemaal niet mee om het magische Europese sfeertje erin te krijgen. De klus die in Duitsland wacht is zwaar, maar Timber houdt vertrouwen.

Aanbevolen
Heitinga zag geen angstig, maar voorzichtig Ajax

“Ik weet namelijk waar ons team toe in staat is. We kunnen beter dan we hebben laten zien. Het positieve is dat we de nul hebben gehouden en dat de teamspirit goed was. Helaas wisten we de ruimtes niet goed te vinden. Dat komt omdat zij goed stonden en we bepaalde dingen aan de bal niet goed deden. Misschien hadden we soms iets opportunistischer kunnen voetballen. Dat is de les die we meenemen naar volgende week,” reageert Timber op een vraag van Ajax Life.

De Amsterdammers kwamen nog goed weg, omdat een doelpunt van Morten Thorsby werd geannuleerd. De VAR constateerde dat de bal tegen zijn arm kwam. “Ik had wel gelijk het gevoel dat het hands was, maar je weet het nooit,” is Timber eerlijk.

Hij vormde tegen Union een duo met Calvin Bassey in het hart van de verdediging. Laatstgenoemde gooide regelmatig zijn lichaam in de strijd. Hij was met zijn snelheid ook meermaals belangrijk. De samenwerking beviel Timber in ieder geval goed.

“Bassey is een speler die nooit opgeeft. Hij is altijd klaar voor de strijd. Dat siert hem. Hoe we de wedstrijd hebben voorbereid? Niet anders dan normaal. We hebben de spitsen van de tegenstander besproken en hoe we willen spelen. Waar we op moeten letten. Dat soort dingen.”

Door het 0-0-gelijkspel heeft Ajax nog volop kans om door te gaan in Europa, maar dan moet het in Berlijn wel veel beter. “Het wordt lastig. Dat weten we allemaal. Zeker omdat het een uitwedstrijd betreft. Maar we zijn een ploeg die progressie boekt en we moeten er volgende week staan.”

Aanbevolen
Dit valt op terwijl Ajax en Union Berlin allebei niet scoren

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >